2024-07-18

Etter en liten diskusjon vedrørende forenkling osv når det gjelder apper og tjenester man bruker, der jeg ytret et ønske om å f.eks kanskje muligens kutte 1Password ut av livet mitt ettersom Apple kanskje gjør nok for å erstatte det for mitt bruk, og at jeg følte at Apple Notater og den innebygde støtten for PDF med Preview og Files dekket mitt behov

Placed on Feb. 5, 2007

(fra kvitteringen for når jeg betalte for 1Password første gang)

Så er det jo kanskje på sin plass å si noe om når det motsatte også skjer

Stor del av det jeg bruker en iPhone til har lenge vært å høre på podcaster, og jeg har hatt meninger om noen av alternativene.

You purchased Overcast’s $4.99 unlock on 16/7/2014

Noe som betyr at jeg har «vært» med fra starten. Dog, det siste året har jeg brukt Apple sin Podkaster av diverse årsaker, men mest fordi jeg ville prøve å bruke den innebygde løsningen (som kan ha sine styrker og svakheter).

I det store og hele så er jo Apple sin løsning grei nok, men noen ganger er det litt for mange steg for å gjøre det jeg vil. Og noen ganger er den bare litt ulogisk.

Så når den nye Overcasten som Marco har omskrevet totalt kom på tirsdag så uttalte jeg jo følgende:

Æsj, nyeste Overcast ser jo snasen ut.

Og den gjør det i såpass grad at jeg har valgt å begynne å bruke Overcast igjen. Jeg har mitt syn på Arment og Co. når det gjelder podcasting og en del andre ting, men når det gjelder design av apper, så er det definitivt klasse (selv om jeg ikke var fan av noen endringer han gjorde for en del år siden, selv om jeg skjønte de med tanke på brukergrensesnitt).

Fordi med Overcast er målet at det skal være enklest for deg å lytte på de podcastene du har lastet ned og faktisk lytter på. Når jeg bruker Apple sin app så har jeg mest følelsen av at «se på alle disse andre podcastene du kan lytte på» er viktigere enn å få lyttet på det jeg faktisk abonnerer på.

Så er jo spørsmålet om jeg finner gleden i å «oppdage» nye podcaster igjen, listen over hva jeg abonnerer og lytter på har vært kraftig redusert i noen år.