Glass Onion 🍿

2023-01-15

Ikke at jeg skriver i detalj om hva som skjer, men for enkelte kan deler av det som følger inneholde i spoiler(e) i større eller mindre grad for de to filmene med Benoit Blanc.

Glass Onion(tidligere kjent som Frøken Glass Onion: A Knives Out Mystery *himle*) er andre film om Benoit Blanc, grlimrende spilt av Daniel Craig.

Jeg brukte ikke så mange ord om Knives Out etter å ha sett den på kino, men var kanskje den filmen jeg likte best det året. Glass Onion er samme type film men samtidig ikke helt. Det kan selvsagt ha noe med pandemien og begrensinger i hva, hvor og hvordan man kunne filme en slik film.

Personlig synes jeg Knives Out i utgangspunktet også hadde en bedre setting enn hva Glass Onion fikk til, pandemi eller ei. Stor fan av Janelle Monáe, men hun hadde mindre å spille på enn hva Ana de Armas hadde i Knives Out. Mesteparten av det var nok hvordan mordmysteriet var bygd opp i den første versus den andre.

Og litt hvordan man fortalte historien. Synes det er morsomt hvordan man i Knives Out får samme situasjon vist forskjellig ut i fra hvordan hvem som forteller. Det har man ikke i Glass Onion.

Motivene til rollefigurene i Glass Onion føles også svakere. Mye av det kan ha med at drapet som skal etterforskes egentlig skjedde flere dager før filmen starter og det tar lang tid før vi får vite det. Og at motivene for det drapet man som seer tror skal skje ikke akkurat føles som de sterkeste. Der Knives Out hadde endring av testamentet og sterke økonomiske motiver for alle involverte, så er det en svakere miks i Glass Onion.

På Letterboxd ga jeg Knives Out 5 stjerner, mens i går ga jeg Glass Onion 4,5 som jeg dog kommer til å endre til 4.

Strålende film, det var bare at Knivs Out stråler mer.