Glass Onion 🍿

2023-01-15

Ikke at jeg skriver i detalj om hva som skjer, men for enkelte kan deler av det som fĂžlger inneholde i spoiler(e) i stĂžrre eller mindre grad for de to filmene med Benoit Blanc.

Glass Onion(tidligere kjent som FrĂžken Glass Onion: A Knives Out Mystery *himle*) er andre film om Benoit Blanc, grlimrende spilt av Daniel Craig.

Jeg brukte ikke sÄ mange ord om Knives Out etter Ä ha sett den pÄ kino, men var kanskje den filmen jeg likte best det Äret. Glass Onion er samme type film men samtidig ikke helt. Det kan selvsagt ha noe med pandemien og begrensinger i hva, hvor og hvordan man kunne filme en slik film.

Personlig synes jeg Knives Out i utgangspunktet ogsÄ hadde en bedre setting enn hva Glass Onion fikk til, pandemi eller ei. Stor fan av Janelle Monåe, men hun hadde mindre Ä spille pÄ enn hva Ana de Armas hadde i Knives Out. Mesteparten av det var nok hvordan mordmysteriet var bygd opp i den fÞrste versus den andre.

Og litt hvordan man fortalte historien. Synes det er morsomt hvordan man i Knives Out fÄr samme situasjon vist forskjellig ut i fra hvordan hvem som forteller. Det har man ikke i Glass Onion.

Motivene til rollefigurene i Glass Onion fÞles ogsÄ svakere. Mye av det kan ha med at drapet som skal etterforskes egentlig skjedde flere dager fÞr filmen starter og det tar lang tid fÞr vi fÄr vite det. Og at motivene for det drapet man som seer tror skal skje ikke akkurat fÞles som de sterkeste. Der Knives Out hadde endring av testamentet og sterke Þkonomiske motiver for alle involverte, sÄ er det en svakere miks i Glass Onion.

PÄ Letterboxd ga jeg Knives Out 5 stjerner, mens i gÄr ga jeg Glass Onion 4,5 som jeg dog kommer til Ä endre til 4.

StrÄlende film, det var bare at Knivs Out strÄler mer.