No Plan B 📚

2023-01-15

Ferdig med No Plan B av Lee Child og Andrew Child (Lees yngre bror). Meg bekjent så er dette bok nummer 3 av de 4 de skal samarbeide om før Andre Child tar over jobben med å skrive om Jack Reacher på egenhånd (som nå er oppe i 27 bøker (og jeg har lest de alle)).

Som vanlig så er Jack på et mindre sted, denne gangen i Colorado. Han observerer noe, blander seg inn, nøster opp noe jævelskap og rydder opp. En dose med relativt sterk kvinneskikkelse. Klassisk Reacher. Og relativt «unputdownable» som forlaget sier om bok 27. Og det har de rett i, relativt sett. At det tar litt lengre tid å lese nå enn før er mer mitt problem enn boken.

For å parafrase meg selv fra tidligere

Men man vet hva man får med en Reacher, og har man lest de foregående 26 så kan man like gjerne lese denne. Høres ikke akkurat som strålende omtale, men jeg likte denne.

Og ja. Jeg likte denne. Det er alltid litt opp og ned med Jack Reacher. Noen ganger er situasjonene han havner opp i litt for tilpasset det aktuelle nyhetsbildet det året boken kommer ut. Noen ganger er det litt mer generisk. Jeg foretrekker sistnevnte. Og sistnevnte er hva denne boken faller inn under. Det er også en interessant vri på historiefortellingen i No Plan B som jeg ikke tror har vært tilstede i Reacher før. Jeg kan ikke huske det i alle fall.

Jeg lot meg underholde.