Parasite 🍿

2020-04-11

Først lagde jeg en pizza på en deig som hadde godgjort seg i ni dager (ypperlig pizza), og jeg åpnet en bedre Barolo. Så satte jeg på den oscarvinnende Parasite. Hadde prøvd å få sett den på kino, men det passet aldri med tanke jobb, forestillinger og når på dagen jeg har lyst å gå på kino (jeg er sær der). Og du vet alt det andre som har skjedd i år… (peke på alt og ingenting).

Vakker film. Likandes rollefigurer over hele fjøla med de to hovedfamiliene, som er litt rart med tanke på hva den ene faktisk gjør for å innynde seg den andre. Rollen huset spilte i filmen var også interessant.

Med denne så har jeg sett 5 av de 9 nominerte i Årets Film. The Irishman var meh, kanskje til og med meeeeh. Joker som film var i mine øyne meh, men Joaquin Phoenix var selvsagt konge (og fortjente sin Oscar). 1917 var bra, og jeg likte Once Upon a Time… in Hollywood.

I mine øyne er det er det Parasite som er den beste av disse.

Selv om den har noen svakheter. Synes Woo-sik Choi og So-dam Park sine rollefigurer fikk litt lite scenetid. Særlig So-dam Park. Hennes rollefigur Ki Jung virket som den mest selvsikre og tilpasningsdyktige. Tror det kunne ha vært flere spennende og morsomme scener med henne.

Likevel, det er ikke vanskelig å se hvorfor den har vunnet priser. Anbefales.