The Irishman (og litt Heat) 🍿

2019-12-09

Begynte å titteThe Irishman forrige helg, og så den ferdig på fredag. Den er lang. Og den har jo De Niro, Pacino og Pesci. Og er regissert av Scorsese. Så burde jo være grunnlag for en strålende film.

Men for min del blir det bare meh.

Akkurat nå, om jeg måtte velge mellom å se en film der skuespillere blir sminket til å se eldre ut (som man er mest vant med), eller å se eldre skuespillere med en lang karriere (typ De Niro/Pacino) bli gjort yngre med de-aging/spesialeffekter, så kommer jeg til å velge førstnevnte. For jeg antar at nå så er det De Niro og Pacino som faktisk spiller i scenene som sine yngre versjoner, så tar spesialeffektene over for å få de til å se yngre ut. Ulempen er at De Niro og Pacino ikke akkurat beveger seg som sine yngre selv.

I tillegg synes jeg det var noe merkelig med mimikken til De Niro sin rollefigur i sine yngre dager.

Men har man Netflix, så kan man jo like gjerne sette seg ned og se på filmen. Kanskje dele den opp i to eller tre deler. Er bare at jeg synes denne historien er fortalt bedre før av Scorsese.

Og i går, etter først å ha sett Knives Out på kino, så valgte jeg å ta en gjentitt av Heat for nte gang. Vil man se Pacino og De Niro i storslag, så er det filmen å se. 24 år etter premieren, så holder den seg fortsatt meget meget godt.