Joker 🍿

2020-02-08

Joker er også en film som har vært litt snakkis på grunn av Joaquin Phoenix sin tolkning av Joker. Og etter å ha sett den i kveld kan jeg jo skjønne det.

Ikke at jeg har sett han i så mange filmer når jeg ser gjennom listen hans på IMDB, men i de jeg har sett han i har han alltid vært strålende. Så også i Joker. Men det er også hele beholdningen i filmen etter min mening. Bortsett fra farsfiguren gjennom TV i Robert de Niro tolkning av Murray Franklin som er grei nok (grei nok bruk av de-aging her også), så er alle de andre karakterene veldig perifere.

Er kanskje sånn det skal være når man skal fremstille en av de mer klassiske superskurkene, om hvordan Arthur Fleck ble Joker etter en svært så dårlig barndom og oppvekst med psykisk sykdom og en spesiell mor. Men en glimrende rolletolkning gjør ingen film.