February's Son 📚

2019-07-17

February’s Son er andre bok av Alan Parks om politimannen Harry McCoy. Den fĂžrste, Bloody January var sĂ„nn midt pĂ„ treet, og det er jammen meg denne ogsĂ„. Vi fĂ„r vite litt mer om hvorfor kanskje McCoy er som han er, uten at det nĂždvendigvis gjĂžr han sĂ„ veldig mer interessant med tanke pĂ„ klisjeen om en forsoffen etterforsker som har et mildt sagt problematisk forhold til rusmidler.

Og bokens mysterium og behandlingen av det er ikke sĂ„ veldig spennende. Det fĂžles egentlig ut som Parks mer legger opp til at dette skal vĂŠre en romanserie om McCoy, hans utvikling sett gjennom 
 herreminhatt, de to bĂžkene har dekket januar og februar i 1973. Selve bokens ‘whodunnit’ behandles stemoderlig, man bryr seg rett og slett ikke om ofrene og hvorfor morderen har blitt en morder.

Likevel, sĂ„ er det en bitteliten sjanse for at jeg kommer til Ă„ lese February’s Son. Fordi jeg liker serier der man har et kjent persongalleri Ă„ spille pĂ„. FĂ„r bare hĂ„pe Parks utvikler hovedpersonen og resten en god del mer

SÄ nÄ er det vel pÄ tide Ä skrive at det er en bitteliten sjanse for at jeg kommer til Ä lese neste bok i serien som kommer til Ä hete «Billy March Will Live Forever». Et lite hopp frem i tid, hendelsene er lagt til august 1973 i stedet for mars. Det tok jo noen bÞker for hele Norges Harry til Ä bli god. Dog, sÄ vidt jeg husker var de to fÞrste pÄ et mer interessant nivÄ som krimbÞker enn hva Parks sine har vÊrt. Etter min meget superydmyke mening.