February's Son 📚

2019-07-16

February’s Son er andre bok av Alan Parks om politimannen Harry McCoy. Den første, Bloody January var sånn midt på treet, og det er jammen meg denne også. Vi får vite litt mer om hvorfor kanskje McCoy er som han er, uten at det nødvendigvis gjør han så veldig mer interessant med tanke på klisjeen om en forsoffen etterforsker som har et mildt sagt problematisk forhold til rusmidler.

Og bokens mysterium og behandlingen av det er ikke så veldig spennende. Det føles egentlig ut som Parks mer legger opp til at dette skal være en romanserie om McCoy, hans utvikling sett gjennom … herreminhatt, de to bøkene har dekket januar og februar i 1973. Selve bokens ‘whodunnit’ behandles stemoderlig, man bryr seg rett og slett ikke om ofrene og hvorfor morderen har blitt en morder.

Likevel, så er det en bitteliten sjanse for at jeg kommer til å lese February’s Son. Fordi jeg liker serier der man har et kjent persongalleri å spille på. Får bare håpe Parks utvikler hovedpersonen og resten en god del mer

Så nå er det vel på tide å skrive at det er en bitteliten sjanse for at jeg kommer til å lese neste bok i serien som kommer til å hete «Billy March Will Live Forever». Et lite hopp frem i tid, hendelsene er lagt til august 1973 i stedet for mars. Det tok jo noen bøker for hele Norges Harry til å bli god. Dog, så vidt jeg husker var de to første på et mer interessant nivå som krimbøker enn hva Parks sine har vært. Etter min meget superydmyke mening.