Bloody January 📚

2019-02-03

Bloody January er første bok i det jeg antar er en serie på minst 12 bøker om kriminaletterforskeren Harry McCoy i Glasgow skrevet av Alan Parks. Hvorfor 12 bøker? Fordi neste heter February’s Son. Så jeg antar at navnet på årets måneder vil være en gjenganger i tittelen.

For meg er dette en krimroman midt på treet. Begynner å bli lei av forsofne politifolk med alkohol og andre problemer. I alle fall når bokens mysterium er … hm … ikke så mystisk. Ofrene er kvinner (som de ofte dessverre er), og blir overfladisk behandlet. At handlingen også er lagt til 70-tallet med datidens menneskesyn gir meg bittelitt avsmak når den ellers er såpass svak. McCoy har ingen personlighet bortsett fra det å være forsoffen.

Likevel, så er det en bitteliten sjanse for at jeg kommer til å lese February’s Son. Fordi jeg liker serier der man har et kjent persongalleri å spille på. Får bare håpe Parks utvikler hovedpersonen og resten en god del mer. ★★★