Det var annerledes før, ikke nødvendigvis bedre. Litt om de som mimrer om den gode gamle tiden med kabel-tv før strømming.

2023-08-23

Har det siste året (kanskje lengre tilbake også) lagt merke til en del bloggposter og artikler som har følgende tese på et eller annet vis. Og det er at strømmetjenestene for film og TV nå både er mer komplisert, like dyrt som kabel-tv og dårligere.

diffusion bee generated image of a TV with Netflix

Skal sies at mange av disse meningsytringene kommer fra USA, så det er jo vanskelig for meg å ha samme erfaring som disse, men prinsipielt så er jeg uenig i det, og det uten å sammenligne opp mot kabeltv (som jeg har vært kunde av her til lands).

I det hele minner det meg litt om i hine hårde dager når Tippeligaen skulle gå fra en gratis tv-kamp i uken til en gratis TV-kamp i uken og resten tilgjengelig på betal-tv. Det var ikke måte på hvor mange som var i harnisk over at NFF, klubbene og betal-tv tilbyderen våget på å ta seg betalt for kampene.

Selv om GRATISTILBUDET fortsatt var det samme som før, bare at nå hadde du som fotballsupporter mulighet til å betale for å se alle kampene til laget ditt, særlig alle bortekampene. Eller om du heiet på et lag som ikke akkurat ville bli vist på gratis-tv så ofte.

Samme viben får jeg av de som klager over strømmetjenestene nå.

Igjen, tilbudet er jo litt annerledes i USA som f.eks har billigere abonnement med reklame. Og litt flere strømmetjenester. Og jeg regner med at de som klager på prisen nå sammenlignet med kabel ikke nødvendigvis tar med kosten for TiVO.

Men å kunne si at tilbudet begynner å bli dårlig nå er hårreisende. Nei, du er ikke nødt til å ha alle strømmetjenestene hele tiden. Ha f.eks en fast + en som du roterer mellom resten av tiden. F.eks ha Netflix som fast, så i september har du HBO Max, i oktober bytter du ut HBO Max med Disney+. Og sånn fortsetter det.

Er ikke taktikken jeg velger, ettersom noe må jeg bruke pengene på, og min tv-titting er mer basert på hva jeg føler for å se i nuet. Så jeg har Netflix, Amazon Video og Disney+ betalt separat, mens jeg via Strim får tilgang til HBO Max, SkyShowtime, Viaplay, TV 2 Play (inkludert Britbox) samt ukesarkiv av linjær-tv.

Men det er fortsatt bedre og billigere enn hva tilsvarende tilbud ville ha kostet om det var via kabel-tv. Og jeg kan se det når jeg vil, uten å være avhengig av tv-guide eller opptaker.