Hijack 📺

2023-08-22

Hijack er en særs kompetent spenningsserie om … vel duh … en flykapring som kan ses på Apple TV+, med Idris Elba som den store stjernen. Er noen andre fjes som jeg har sett i andre serier, men i det store og hele er det nok greit å karakterisere det som Elba + alle andre. Uten at det er til forkleinelse på hva «alle andre» leverer av rolletolkninger. For alle leverer på sin måte.

Over syv episoder fortelles historien om kapringen av Kingdom29, fra Dubai til London. Det hevdes at serien fortelles i sanntid, uten at jeg tror det er helt nøyaktig. Men nesten. Så det får være godt nok. Dialogen er grei, de er økonomiske med tidsbruken. Jeg har ikke noe problem med å se at noen hadde klart å lage 20+ episoder av den samme historien, men da hadde det vært særs mye tidsbruk med familiene til de kaprete nede på bakken osv. Det er litt av det her også, men i det store og hele er det ikke med scener som føles som at de er med for å bruke opp tiden i episoden.

En annen ting Hijack bruker i liten grad er vendinger og overraskelser. Personlig så telte jeg en sådan ting, og det var ikke før i nest-siste episode. Alt før det av handlinger i serien føltes naturlig og plausibelt. Hadde det f.eks vært 24 så hadde det jo vært minst en i hver episode. Vendinger og overraskelser er greit nok, men ikke når det brukes for å forenkle historiefortellingen eller dekke over hull i plottet (han er dobbeltspion, hun er trippelspion osv).

F.eks så startet jeg å følge med på serien The Following, som bortsett fra overraskelsen med Maggie Grace, hadde så mange vendinger og overraskelser på de første episodene at jeg klarte å gjette mange av de før de skjedde, og de få jeg ikke klarte å spå medførte som oftest bare himling med øynene enn glede over god TV.

Så har man Apple TV+, så tror jeg det kan være god bruk av 6ish timer på å se Hijack.

Det skal sies at Hijack ser ut til å legge opp til at det er nok løse tråder igjen til å kunne lage minst en sesong til, samtidig som at det etter 7 episoder egentlig ikke er flere løse tråder igjen. Jeg er litt imponert. Og personlig føler jeg at det holder med disse syv episodene.