Hijack đŸ“ș

2023-08-22

Hijack er en sĂŠrs kompetent spenningsserie om 
 vel duh 
 en flykapring som kan ses pĂ„ Apple TV+, med Idris Elba som den store stjernen. Er noen andre fjes som jeg har sett i andre serier, men i det store og hele er det nok greit Ă„ karakterisere det som Elba + alle andre. Uten at det er til forkleinelse pĂ„ hva «alle andre» leverer av rolletolkninger. For alle leverer pĂ„ sin mĂ„te.

Over syv episoder fortelles historien om kapringen av Kingdom29, fra Dubai til London. Det hevdes at serien fortelles i sanntid, uten at jeg tror det er helt nÞyaktig. Men nesten. SÄ det fÄr vÊre godt nok. Dialogen er grei, de er Þkonomiske med tidsbruken. Jeg har ikke noe problem med Ä se at noen hadde klart Ä lage 20+ episoder av den samme historien, men da hadde det vÊrt sÊrs mye tidsbruk med familiene til de kaprete nede pÄ bakken osv. Det er litt av det her ogsÄ, men i det store og hele er det ikke med scener som fÞles som at de er med for Ä bruke opp tiden i episoden.

En annen ting Hijack bruker i liten grad er vendinger og overraskelser. Personlig sÄ telte jeg en sÄdan ting, og det var ikke fÞr i nest-siste episode. Alt fÞr det av handlinger i serien fÞltes naturlig og plausibelt. Hadde det f.eks vÊrt 24 sÄ hadde det jo vÊrt minst en i hver episode. Vendinger og overraskelser er greit nok, men ikke nÄr det brukes for Ä forenkle historiefortellingen eller dekke over hull i plottet (han er dobbeltspion, hun er trippelspion osv).

F.eks sÄ startet jeg Ä fÞlge med pÄ serien The Following, som bortsett fra overraskelsen med Maggie Grace, hadde sÄ mange vendinger og overraskelser pÄ de fÞrste episodene at jeg klarte Ä gjette mange av de fÞr de skjedde, og de fÄ jeg ikke klarte Ä spÄ medfÞrte som oftest bare himling med Þynene enn glede over god TV.

SÄ har man Apple TV+, sÄ tror jeg det kan vÊre god bruk av 6ish timer pÄ Ä se Hijack.

Det skal sies at Hijack ser ut til Ä legge opp til at det er nok lÞse trÄder igjen til Ä kunne lage minst en sesong til, samtidig som at det etter 7 episoder egentlig ikke er flere lÞse trÄder igjen. Jeg er litt imponert. Og personlig fÞler jeg at det holder med disse syv episodene.