Terminator 2: Judgment Day 🍿

2021-02-04

Etter sjokket det var Ä innse at T2 er tretti Är gammel, sÄ mÄtte jeg jo se den for Ä kunne hÞre pÄ Rewatchable snakke om den.

Og. Den holder seg fortsatt godt. T-1000 hadde nok vÊrt bedre i dag, men samtidig, for den tiden var det en kompleks og tidkrevende jobb som ble gjort. Og det begrenset jo litt hva James Cameron gjÞre i filmen. PÄ sitt vis, fortsatt tidlÞs. Mens f.eks The Phantom Menace bare 8 Är etterpÄ kunne gjÞre sÄ mye mer med teknologi. Men det tok jo ikke mange Är fÞr den fÞltes visuelt sett utdatert. Mens T2 tretti Är etterpÄ fortsatt ser bra ut. Greit nok at nÄr man ser hele Robert Patrick forvandle seg fra sÞlvfarget til f.eks politimann, sÄ skjÞnner man at filmen er litt eldre. Men det tar ikke bort i fra opplevelsen av filmen fordi teknikken brukes klÞktig.

Og sÄnn sett ser man jo det i Terminator: Dark Fate. Med Arnold og Linda igjen. Men de kan gjÞre sÄ mye med effekter og cgi nÄ at man blir bombadert med overdrevne sanseinntrykk. Eller som jeg sett Dark Fate.

Her er det snakk om Ä toppe hele dritten i spektakulÊre scener, sÄ det de evt. prÞver Ä fortelle av en historie forsvinner dessverre bort i en kakofoni av eksplosjoner.

NĂ„r den kom var jo T2 selvsagt en effektfilm. Men mye av det var jo fortsatt praktiske effekter. Ikke at jeg er i mot cgi osv, men begrensinger gir grunnlag for oppfinnsomhet.

  • Terminator: ikke mange Ă„r igjen til den fyller fĂžrti. Ikke like tidlĂžs som T2, men en veldig severdig film.
  • Terminator 2: vel, *peke rundt*
  • Terminator 3: Rise of the Machines: har vel knapt nok sett den siden kinoen, men var vel en sĂ„nn der helt grei film som viderfĂžrte konseptet fra de to fĂžrste.
  • Terminator Salvation: kan ikke si at jeg husker sĂ„ mye av den, men tror ikke jeg var noe fan.
  • Terminator Genisys: husker ikke sĂ„ mye av den, men tror jeg likte den mer enn jeg hatet den
  • Terminator: Dark Fate: mer forsĂžk pĂ„ Ă„ tjene pĂ„ nostalgi enn en god film. Ikke fan.

Jeg bet meg merke i at gjengen pÄ Rewatchables snakket om at det var en hemmelighet at Arnold skulle vÊre den gode Terminator i denne filmen. Kunne ikke huske noe om det, men jeg tror jeg antok at Arnold skulle vÊre snill. Han var jo tross alt en stor filmstjerne. Det fÞles litt av nyere dato at store stjerner er bad guys i filmer.

SĂ„ etter tretti Ă„r, fortsatt en perfekt đŸżđŸ“œ