Terminator 2: Judgment Day 🍿

2021-02-04

Etter sjokket det var å innse at T2 er tretti år gammel, så måtte jeg jo se den for å kunne høre på Rewatchable snakke om den.

Og. Den holder seg fortsatt godt. T-1000 hadde nok vært bedre i dag, men samtidig, for den tiden var det en kompleks og tidkrevende jobb som ble gjort. Og det begrenset jo litt hva James Cameron gjøre i filmen. På sitt vis, fortsatt tidløs. Mens f.eks The Phantom Menace bare 8 år etterpå kunne gjøre så mye mer med teknologi. Men det tok jo ikke mange år før den føltes visuelt sett utdatert. Mens T2 tretti år etterpå fortsatt ser bra ut. Greit nok at når man ser hele Robert Patrick forvandle seg fra sølvfarget til f.eks politimann, så skjønner man at filmen er litt eldre. Men det tar ikke bort i fra opplevelsen av filmen fordi teknikken brukes kløktig.

Og sånn sett ser man jo det i Terminator: Dark Fate. Med Arnold og Linda igjen. Men de kan gjøre så mye med effekter og cgi nå at man blir bombadert med overdrevne sanseinntrykk. Eller som jeg sett Dark Fate.

Her er det snakk om å toppe hele dritten i spektakulære scener, så det de evt. prøver å fortelle av en historie forsvinner dessverre bort i en kakofoni av eksplosjoner.

Når den kom var jo T2 selvsagt en effektfilm. Men mye av det var jo fortsatt praktiske effekter. Ikke at jeg er i mot cgi osv, men begrensinger gir grunnlag for oppfinnsomhet.

  • Terminator: ikke mange år igjen til den fyller førti. Ikke like tidløs som T2, men en veldig severdig film.
  • Terminator 2: vel, *peke rundt*
  • Terminator 3: Rise of the Machines: har vel knapt nok sett den siden kinoen, men var vel en sånn der helt grei film som viderførte konseptet fra de to første.
  • Terminator Salvation: kan ikke si at jeg husker så mye av den, men tror ikke jeg var noe fan.
  • Terminator Genisys: husker ikke så mye av den, men tror jeg likte den mer enn jeg hatet den
  • Terminator: Dark Fate: mer forsøk på å tjene på nostalgi enn en god film. Ikke fan.

Jeg bet meg merke i at gjengen på Rewatchables snakket om at det var en hemmelighet at Arnold skulle være den gode Terminator i denne filmen. Kunne ikke huske noe om det, men jeg tror jeg antok at Arnold skulle være snill. Han var jo tross alt en stor filmstjerne. Det føles litt av nyere dato at store stjerner er bad guys i filmer.

Så etter tretti år, fortsatt en perfekt 🍿📽