Terminator: Dark Fate 🍿

2020-03-08

Man skulle jo tro at en Terminatorfilm med bÄde Linda Hamilton og Arnold Schwarzenegger burde hatt gode forutsetninger for Ä vÊre underholdende saker. Er en del Är siden sist jeg sÄ Terminator, men den var fortsatt underholdende da med sine Är pÄ baken. Er en film som kunne ha hatt godt av en nyinnspilling (om man hadde klart Ä vise mÄtehold, holde seg tro til orginalen).

Og Terminator 2: Judgment Day redefinerte vel pÄ mange mÄter denne typen film nÄr den kom ut i 1991. Tidenes dyreste film, med nyskapende bruk av datagenererte effekter. OgsÄ noen Är siden jeg har sett den pÄ nytt (men mer nylig enn originalen). Og sÄ vidt jeg husker fra sist, sÄ gjÞr den seg fortsatt bra. Relativt tidlÞs.

Terminator 3: Rise of the Machines var vel sÄnn der passe. Ekstra medium. Mens Terminator: Salvation var dÄrlige greier. Og sÄ vidt jeg husker sÄ var Terminator: Genisys underholdende nok for min del, og den bedre av de disse tre. Ikke at det er noen stor mÄlestokk.

Jeg hadde ikke akkurat store forventninger til Dark Fate, men pga involveringen til Linda Hamilton og Arnold Schwarzenegger var de litt mer til stede enn de foregÄende filmen. Selv om det bare var Salvation som hadde foregÄtt uten Arnold foran kameraet.

Og selv med mine relativt lave/ikke tilstedevÊrende forventninger, sÄ mÄ jeg vel si at Dark Fate er skuffende. En film som har penger bak seg. Men ikke kunstnerene. En film som har effektene bak seg, men ikke fortellingen. Alt i alt sÄ fÞles dette som en film som kjÞrer lett blanding av litt fra originalen og store deler av Judgment Day til en historie, samtidig sÄ begynner den pÄ nytt. Det er ikke Skynet som er fienden lengre, det er noe annet. Men fremtiden ligner fortsatt pÄ fremtiden fra da Skynet var en ting. OgsÄ Terminatorene. Og den nye tingen i fremtiden har ogsÄ tro pÄ Ä sende Terminatorer tilbake i tid for Ä rydde unna sin samtids fiender. Akkurat som Skynet i 2029.

Natalia Reyes gjÞr en helt grei rolle som den nye Sarah Connor. Mackenzie Davis er helt grei som den nye Kyle Reese. Selv om det virker som at hun ble tvunget til Ä spille rollen mer som en T-800 enn et menneske. Som er litt synd, fordi hun er bedre enn hun fikk lov til Ä vise frem i denne filmen. Den nye Terminatoren fra fremtiden i Gabriel Luna sin skikkelse er meh. Arnold er grei, mens Linda heller ikke fikk sÄ mye Ä spille pÄ. Og ikke klarte de Ä utnytte nostalgien fra de to fÞrste filmene. Fordi, som sagt, sÄ er ikke Skynet en ting lengre, fordi Rise of the Machines, Salvation og Genisys er fra en alternativ tidslinje (visstnok), og hva som skjedde med John Connor fortelles i en liten 30 sekunders scene helt i begynnelsen.

Alt i alt er denne filmen det motsatte av hva jeg mener nÄr jeg snakker om «om man hadde klart Ä vise mÄtehold, holde seg tro til orginalen». Her er det snakk om Ä toppe hele dritten i spektakulÊre scener, sÄ det de evt. prÞver Ä fortelle av en historie forsvinner dessverre bort i en kakofoni av eksplosjoner. En trend som ofte er med disse storproduksjonene. Det virker som om man er redd for Ä la filmene puste, la handlingen ta noen hvileskjÊr, uten at jeg skal navngi noen host kremt Rise of Skywalker.