2021-01-26

Det som slår meg etter ha sett litt over halve Star Wars: Rebels og hele Star Wars: The Clone Wars, er at det tydeligvis er litt vanskelig å lage en hovedfigur (Ezra i Rebels, Anakin i Clone Wars), som balanserer mellom det gode og det onde. Og kanskje er på utkikk etter litt enklere løsninger -> helle mot den mørke siden. En ting er i alle fall sikkert, Anakin og Ezra er like irriterende personligheter. I alle fall slik de blir presentert i seriene.

Med Anakin vet vi jo hva det endte opp med, og det er flere som hevder at Clone Wars klarte å vise Anakin sin historie bedre enn forløpertrilogiene, jeg var uenig i det. Med Ezra er det fortsatt usikkert (halvveis i nestsiste sesong). Så sånn sett er jo historien om Ezra etter min mening mer spennende, og kanskje bedre.

Med Rey prøvde de vel også å skape en konflikt mellom de mørke og lyse kreftene.

You went straight to the dark

Som Luke sjokkert sier til Rey. Og det spesielle forholdet mellom Kylo og Rey. Ikke at jeg hadde noe tro på det. Først og fremst fordi generelt ikke brukte nok tid på det. Men viktigst, hadde de skulle prøvd å underbygge det mer måtte de ha valgt en annen skuespiller enn Daisy Ridley. Hun spiller vel Rey som hun har fått beskjed om (men når man ser hele trilogien under ett så hadde det ikke forundret meg at skuespillerene var litt er fristilt), men Rey som presentert i filmen er et såpass gjennomført godt menneske at det å valge den mørke siden aldri virker sannsynlig.