Star Wars: The Clone Wars 📺

2021-01-08

Star Wars: The Clone Wars er som kanskje kjent den animerte serien som forteller om hva som skjer mellom Attack of the Clones og Revenge of the Sith.

Og springbrettet for Dave Filoni, og alt det han skal stå bak for Disney Plooooooce av nye serier fra Star Wars universet.

Jeg så serien i den rekkefølgen D+ presenterer den i, som jeg antar er i den rekkefølgen de ble sendt på TV i sin tid, og en kronologisk rekkefølge. Ikke at jeg tror det vil endre noen av min oppfatning av serien, sesong 5-7 var uansett de beste, og der er det ikke så mye tull i rekkefølgen. Og jeg bare brukte litt over 100 dager på å se de 133 episodene, så de kronologiske hoppene har nok litt mindre å si. Tror jeg.

Alt i alt er det en grei serie, så lenge man bli vant med animasjonsstilen. Å se de løpe er latterlig, og det tar noen sesonger for at detaljene på figurene blir litt bedre. Tror det var i sesong 5 at jeg mente å se en forbedring.

Normalt i TV-verdenen er det jo vanlig med at enkeltepisoder er avsluttende (bortsett fra sesongslutt, som kanskje ofte er spredd over to episoder. Og enkelte innslag av den «røde tråden» spredd utover). Likte at i The Clone Wars så var det som oftest historier fortalt over to til fire episoder. Og mislikte det når historien ble fokusert på enkelte av sidefigurene man ikke er fan av (kremt f.eks JarJar). Selv om man da slapp å se Obi-Wan klø seg i skjegget mens han tenkte.

Det jeg har sett enkelte prise serien for er at den forteller på en bedre måte om hvordan Anakin Skywalker kunne bli Darth Vader enn hva forløperfilmene gjorde. Den viser riktignok sjalusien og kjærligheten han har med tanke på Padmé. Og hans arroganse. Og hans gode forhold til Obi-Wan og Ahsoka. Men synes ikke den klarer å vise Palpatines/Darth Sidious’ sin forføring av Anakin bedre enn hva Ian McDiarmid klarte i filmen. Som kanskje er det mest positive jeg kan si om de.

Og heldigvis er det mye handelsblokade, banklån og senatsdebatter i denne serien også.

Nah, det eneste serien er veldig god på er å vise oss og få oss til å tenke litt på hva det vil si å være en klonesoldat. Og få oss til å tenke litt på hvordan det ikke er å være i eliten.

Og Ahsoka Tano da. Som sammen med Rey er kanskje de to mest interessante figurene som har kommet ut av alt som ikke er den originale trilogien. Ser frem til å se Rosario Dawson spille henne i den nye serien som skal komme på D+.