The Tempus Project 📚

2020-07-16

The Tempus Project er andre bok om hacker/agent extraordinaire i MI6, Brigitte Sharp. Den første boken var som nevnt en grei start. Og Antony Johnston fortsetter vel den greie starten uten å sende kurven akkurat så veldig mye oppover.

Første bok var tidsriktig om droner, og denne føles tidsriktig med hackingteam, kryptovaluta og ransomware, selv om en henvisning til Sony sin rootkitsnafu i 2005 føltes litt … malplassert (jaja, bare femten år siden, og jeg er litt usikker på når handlingen i boken er lagt til).

Jeg liker Brigitte, men samtidig synes jeg de andre figurene rundt henne i MI6 og ellers føles litt tynne og karikerte, og som en følge av det, dårlig utnyttet i historien. Og samtidig så synes jeg at hvordan man nøster opp problemet steg for steg bærer preg av flaks og teknobabbel, og ikke akkurat blir så superspennende. Som så mye innenfor underholdning, å gjøre ting som skjer på en datamaskin spennende og interessant er vanskelig. Johnston klarer det delvis, og med mange og korte kapitler så greier han å få leseren til å ha et greit driv.

Som bokserie har de etter min mening litt svakheter, men jeg kan se for meg at disse kan lett gjøres om til to greie actionfilmer med en sterk kvinnerolle. Som derav kanskje er litt av problemet, det føles mer som et filmmanuskript enn bok.