The Exphoria Code 📚

2020-07-01

The Exphoria Code av Antony Johnston (som sammens med Sam Hart lagde den grafiske novellen som filmen Atomic Blonde) var basert på.

The Exphoria Code derimot handler om datageniet Brigitte Sharp, halvt fransk, halvt engelsk som jobber for MI6. Som oftest på kontoret, men tidvis ute i felten som agent.

Det er mistanke om at det lekker informasjon fra en engelsk/fransk droneprosjekt, og Brigitte blir sendt inn for å finne ut hvem som lekker og til hvem.

Johnston skriver greit, har et bra driv og min favoritt, fornuftige størrelse på sine kapitler. Og Brigitte er forsåvidt en interessant figur, selv om hun også minner om lignende figurer før henne som f.eks Lisbeth Salander. Dog, på den annen side, hun virker også samtidig veldig normal ut sammenlignet med de andre lignende figurene før henne. Kanskje ikke bare veldig normal, men usedvanlig normal. Eneste konflikten som er på den ene siden hennes forhold til søsteren som ikke vet hvor hun jobber (men nok har en viss anelse etter enkelte hendelser i denne), og på den andre siden hennes motvilje til å være ute i felten basert på hendelser under et oppdrag i Syria.

Så som første bok i en serie om Brigitte Sharp (The Tempus Project er bok nummer 2, og kom ut i mai (og er neste på min leseplan)) er The Exphoria Code en grei start.