Addendum til gårsdagens post om iCloud

2020-05-23

Jeg vurderte jo selvsagt før jeg migrerte iCloud og i stedet migrere min primære epost fra Fastmail til iCloud. Jeg hadde jo tross alt gjort det kun noen år tidligere med å migrere fra Gmail til Fastmail.

Men jeg konkluderte med at selv om jeg generelt sett ikke har noe problem med tjenestene til Apple, så er neppe epost den som ligger fremst i prioriteringskøen. Fastmail derimot har en ting* de lever av, og det er epost (*de leverer riktignok litt mer enn bare epost, men det er fortsatt deres primære produkt). Jeg bruker som oftest «native apps» for epost, men som min erfaring med X1 Carbon(som kommer med tid og stunder), så er det f.eks på Windows 10 like greit å bruke Fastmail som en app i Chrome. Og akkurat der er ikke iCloud en vinner om man skal se på noe annet enn dagens mail.

Bruker også Fastmail for mine domener. Bruker de som oftest ikke noe annet enn å bruke de som midlertidige epostadresser for nettsteder jeg ikke har noen grunn til å stole på.

Så kombinasjonen av disse faktorene gjorde at jeg forkastet å migrere all mail til iCloud.