Fast & Furious 6 🍿

2020-05-02

Furious 6 er den telle på fingrene sjette filmen om de raske og fryktelig sinna simple kriminelle. Skulle ikke tro de trengte å fortsette sin kriminelle løpebane etter brekket i forrige film. Noe de faktisk ikke gjør.

Derimot er det Hobbs (aka The Rock), med sin nye sidekick Riley (spilt av Gina Carano (heftig dame)) som rekrutterer gjengen til å jakte på den mesterkriminelle Shaw (spilt av Luke Evans) som også gjør brekk med biler, stjeler doohickeys og mcguffins over hele Europa for å sette det sammen til en kjempethingamajig som har store militære muligheter.

Like lang som forrige film, men denne gangen er det faktisk litt mer tettpakket. Jordana Brewster og Elsa Pataky har veldig lite å gjøre i denne filmen, men det veies jo faktisk litt opp av at Gil Gadot, Michelle Rodriguez og Gina Carano generelt sparker rompe og er en grei motvekt mot hvordan kvinnene i denne serien har blitt fremstilt før. Vin og Paul er fortsatt ekstra meeeeh. Tyrese Gibson sin rollefigur er fortsatt latterlig og irriterende. Er bare Ludacris (samt Dwayne) som har noe å tilføre.

Og seriens premiss har jo hele tiden vært latterlig, så også i denne filmen. Det er ikke måte på hvilke problemer man kan løse med tre-fire-fem raske biler. Stoppe et innbrudd hos Interpol. Kjør dit med alle våre raske biler. Stoppe noen som skal stjele en militær konvoi. Kjør dit med raske biler. Sikker på at løsningen på COVID-19 er raske biler.

Når alt man har er raske biler, så ser vel alt ut som et gateløp. Og filmens klimaks er jo kanskje det mest latterlige. Men det er jo sånn det skal være.

Alt i alt er dette den mest underholdende til nå.