Fast & Furious 5 🍿

2020-05-01

Fast & Furious 5, også kjent som Fast Five er da naturlig nok den femte filmen om de raske og fryktelig sinna simple kriminelle.

Vins rollefigur dømmes til lang fengselsstraff, gjengen får han ut av fangetransporten etter at bussen ruller ørten ganger rundt. At noen kom helskinnet ut av det var ganske så mirakuløst. Så skal de stjele noen biler fra et tog i USA (tror det var det) på en naturligvis komplisert måte. En av bilene hører til filmens bad guy, DEA hadde beslaglagt den. Og slemmingen vil ha det tilbake. Brekket går sånn halvveis, og plutselig er vi i Rio de Janeiro.

Dwayne Johnson aka Hobbs blir introdusert. Og ettersom vi på sett og vis skal heie på Vin Diesel og Paul Walker et al, og Hobbs er i Rio for å jakte på de, så blir han jo på sett og vis enda en bad guy i filmen.

Naturlig nok mer overdreven action og ødeleggelse, er tydelig at filmene gjør det godt og har et stort budsjett bak seg.

Og dessverre også 33% lengre film. Men på den annen side, The Rock er endelig med. Men på den annen side, det samme er Vin og Paul. Et stort variert ensemble. Og fortsatt overdreven seksualisering av kvinner.