watchOS 6

2019-09-23

Når jeg fikk min første epleklokke etterlyste jeg et analog klokkevisning som omfavnet det faktum at det faktisk var en firkantet klokke, i stedet for å vise en rund klokke i en firkantet skjerm. De hadde analoge klokker som ikke hadde en rund sirkel av time og minuttstreker, men det jeg ville ha var en firkantet en med time og minuttstreker helt ut i kanten av skjermen.

Men samtidig så skjønner jeg jo hvorfor man ikke nødvendigvis gjorde det på Series 0 til 3 pga skjermen.

Så det var jo litt skuffende at de med Apple Watch 4 ikke hadde bedre analoge klokkedesign (om man ikke kjøpte en Hermes versjon i stedet). Apple Watch er en firkantet klokke, utnytt det også når man bruker klokke med visere. I tillegg var de ikke akkurat flinke til å oppdatere de gamle klokkefjesene til å passe bedre med den nye skjermen.

Heldigvis har de rettet opp dette med watchOS 6 (den delen med firkantet analoge klokker i alle fall). Nå bruker jeg følgende stil:

Marineblå California

som passer fantastisk med min Cape Cod blå skinnrem. Men Meridian er jo også interessant og har plass til to komplikasjoner til.

I fjor skrev jeg også om min nye Apple Watch Series 4:

Men jeg hadde lyst på stål. Og jeg hadde lyst LTE. Det første ønsket er oppfylt. Så er det fiksfakserier jeg må gjøre med mobilen ettersom det er jobben som betaler for abonnementet. Mest sannsynlig blir det at jeg overfører det til meg selv, og får et nytt jobbnummer. Men da må nesten min foretrukne operatør få støtte for esim på iPhone XS. For det hadde vært greit med privat på esim og jobb på nanosim.

Og i går oppdaget jeg at teksten under «Mobilnett» i Apple Watch appen hadde endret seg, og man kunne logge inn på operatøren og slå på mobilnett. Lagde bruker, fikk logget inn og fikk beskjed om at det kostet 99,- i etablering og 29,- pr. mnd for å slå på dette. Spurte sjefen om tillatelse, fikk «go go go» og nå har jeg mobilnett på klokka også.