Siste sesong av The Affair đŸ“ș

2019-09-16

I 2016 hadde jeg The Affair pÄ liste over Ärets TV-serier. Delvis fordi jeg trodde det var en tidsbegrenset serie, men ogsÄ fordi jeg likte hvordan den lekte med Ä vise historien fra minst to synsvinkler, og det var litt morsomt Ä se hvordan situasjoner ble oppfattet forskjellig ut i fra hvilen rollefigur man fulgte med i den delen av episoden.

Sesongene 2-4 var sÄ dÀr. Den kreative historiefortellingen fÞles ikke like ny og spennende som fÞrste gang, samt at man fikk en fÞlelse av at historien trÄdde vannet fordi man skulle fortsatt ha med alle rollefigurene fra fÞrste sesong. Og 4. sesong var jo en lang marsj for Ä finne ut hva som skjedde med Ruth Wilson sin karakter.

SÄ jeg hadde egentlig bestemt meg for Ä ikke se sesong 5 som startet for noen uker siden. Helt til at jeg sÄ at dette skulle vÊre siste sesong av serien. SÄ da tenkte jeg «men da kan jeg jo like gjerne se den ferdig» ettersom jeg allerede hadde «investert» tid i serien (jeg misliker jo selvsagt det uttrykket i forbindelse med underholdning). Det er underholdning. Til slutt kan det skje at serien ikke underholder lengre. Noe som egentlig skjedde for meg med serien, fordi jeg ikke ante om den hadde et endepunkt. Men nÄr jeg fikk vite at den har et endepunkt med denne sesongen, sÄ kunne jeg like gjerne bruke 50 minutter hver uke pÄ Ä se ferdig serien.

Og etter de tre fÞrste episodene mÄ jeg si at jeg synes at noe av magien fra den fÞrste sesongen er tilbake. Den subtile mÄten pÄ hvordan person A oppfatter person B eller omvendt forandres ut i fra om man ser scenene fra person A eller B. Eller C. Sesong 2 til 4 hadde sikkert det samme, men fÞlelsen av Ä trÄ vannet pÄvirket nok hvordan man oppfattet scenene. SÄ har man sett de foregÄende sesongene, sÄ er det neppe sÄ veldig dumt Ä fÄ med seg siste sesong.

Og av en eller annen grunn finner jeg Anna Paquin sin fortelling fra en gang i fremtiden som en vri som Ăžkte interessen min.