Flisespikking

2019-05-22

Mens jeg har ventet på Binge Mode (fave) og Filmpolitiets GoT podcast (hat^H^Hirritertlytter på), og hørt på The Incomparable, så hørte jeg på noen av de andre podcastene Castro (podcastapp på iPhone) hadde lagt til i sin samling av GoT podcaster.

Game of Thrones The Podcast fra Bald Move. Nerdette Recaps Game of Thrones, A Cast of Kings med David Chen og Joanna Robinson og Boars, Gore and Swords med Ivan og Red. Samt Binge Mode, men den har jeg jo hørt på hele tiden.

Må jo bemerke at jeg i hovedsak har bare hørt episoden knyttet opp mot serieavslutningen. Bald Move har en kort episode med reaksjon rett etter visning, en lengre en dagen etterpå og en tredje som heter SpoiLore. Sistnevnte har jeg ikke hørt og kommer ikke til å høre på fordi Filmpolitiets sin er lastet ned. Nerdette sin hørte jeg på noen flere episoder ettersom den var den eneste som falt i smak.

Ellers så kan det virke som om de andre i alle fall på et tidspunkt har surnet på serien. Kvalifisert gjetning i løpet av de tretten siste episodene. Så min opplevelse av de trenger ikke å være representative for hvordan de har vært tidligere. En del dårlige forsøk på humor og overdrivelser. Og mye sutring og problemer med å forstå at noen ganger er det som vises noe som skal forstås bokstavelig, og noen ganger skal det forstås billedlig. Og noen ganger er det scenen som er viktigst, ikke realismen. Så jeg har himlet en del med øynene de siste dagene.

Noen ganger flisespikker man bare for å flisespikke. Som f.eks den personen Jason Snell nevnte på The Incomparable podcasten om at en scene (jeg tror det var starten med Tyrion som fant sine søsken i ruinene) burde vært byttet ut med av at man sendte ut ravnene med innbydelsene til møtet i dragearenaen. Nah.

Men noen ganger så flisespikker man, og det er ikke på trestykket man spikker på, men sin egen finger. Som når man ikke forstår begrensingene i en del av magien, f.eks når det gjelder Bran og hans egenskaper, men som har vært relativt klart forklart i serien.