2019-05-21

Da var det over. Våknet tidlig på mandag og fant ut at siste episode av GoT var tilgjengelig, så jeg lagde frokost og satte meg ned for å se på «The Iron Throne» før jeg stakk på jobb.

Og det de to siste sesongene av GoT viser er vel hvor vanskelig det er å avslutte en serie der historien vil fortsette. Det er ikke vanskelig å se for seg Jon bakom muren som forsker på The Night King og White Walkers. Eller renkespillet Dronning Sansa vil bedrive. Eller eventyrene til Arya når hun skal finne hva som ligger vest for Westeros. For selv om serien er ferdig, og bøkene forhåpentligvis en gang vil bli ferdig, så er det jo fortsatt en historie der for figurene som overlevde.

Jeg har noen problemer hvordan våre helter endte opp der de endte i siste episode, men jeg har ikke problemer med at de endte opp der de endte. Om man skjønner. Tror jeg har litt lyst til å skrive litt mer om det, har blitt inspirert av det man har sett og lest.

Og til siste punkt, se på Talk The Thrones og hør på Binge Mode (og les litt på The Ringer). Der får man i alle fall velfundert kritikk basert på tidligere episoder og fra bøkene. Og ikke flisespikkeri som jeg opplevde i noen andre podcaster jeg hørte på i forbindelse med siste episode (og priser meg lykkelig over at jeg ikke har brukt tid på de tidligere).