World Series 2015 spådom

2015-10-27

3 av 4 rett fra Division Series, 0 av 2 rett fra Championship Series.

Det eneste rette jeg hadde var antall kamper i ALCS, med seks kamper. Men det var Royals som kom seg til World Series, ikke Blue Jays. Og i NLCS bommet jeg helt. Det var over etter fire kamper, og det var Mets, ikke Cubs som er National League sin representant i World Series.

Så nå er det noen dagers hvile før sesongens siste fire til syv kamper. Royals har takket være AL sin seier i All Star hjemmebanefordelen over Mets.

Men det betyr jo ikke nødvendigvis så mye når man snakker om 2-3-2 formatet til MLB (kontra 2-2-1-1-1 formatet til f.eks NBA og NHL).

Mets har fått noen dager ekstra å hvile seg på, som kan være en fordel eller ulempe avhengig av hva man tror på. Jeg heller mot ulempe fordi om man er i sonen og vinner NLCS på fire strake så vil man gjerne fortsette med en gang, særlig når mange kanskje har en følelse på at Royals har det litt mer vondt med skader og slitasje. På den andre siden, det er ingen ulempe å gi firemannsrotasjonen flere dager på å hvile og det er jo pitchingen som er Mets sin store styrke.

Siste gang disse to lagene møttes hverandre i interleague var i 2013, så 2-1 fordelen til Royals er 1) alt for lite utvalg og 2) for gammelt.

Uansett, så vil jo dette gå mer på magefølelse enn tall og statistikk.

Jeg har ikke hørt eller lest så mange spådommer, annet enn på podcasten til Will Leitch der Leitch tippet Mets etter syv, og Alyson Footer hadde Mets etter 6.

Det høres ikke så ueffent ut det. Mets unge pitching er en stor fordel, forutsatt at de holder lenge nok. Mets sin bullpen er nok litt svakere. Royals derimot har kanskje ikke den mest spennende rotasjonen, men de holdt jo greit mot offensive Blue Jays. Og de har igjen en av de beste bullpenene i MLB.

Så jeg tipper Royals etter 6.