ALDS og NLDS spådommer

2015-10-07

Da er villkortkampene unnagjort. Astros slo ut Yankees, Cubs slo ut Pirates. Akkurat som jeg spådde på mandag. Not.

ALDS

Royals mot Astros

Astros starter borte mot Royals, som har «hjemmebanefordel» i hele sluttspillet, inkludert eventuell World Series ettersom AL slo NL i All-Star Game. Royals er 9 kamper bedre enn Astros (95-67 mot 86-76). Astros er 4-2 i kamper mot Royals i år, ellers har Royals resultatene på sin side når det gjelder hjemmekamper, bortekamper, resultat mot AL West. Men Royals er best, og kommer til å ta denne på fire kamper.

Blue Jays mot Rangers

Ingen hadde flere runs enn Blue Jays, som med 891 var hele 127 runs bedre enn nummer 2 på listen. Stor forskjell både i absolutte og relative tall. Rangers er dog ikke så langt bak på listen, de tok tredjeplassen med 751 runs. Likevel var det litt overraskende at Rangers greide å komme seg til sluttspillet, og ikke bare det, men vinne divisjonen. De fleste regnet med at Astros kom til å klare det. Men Astros tid kommer, fortsatt et ungt lag. Dog, jeg regner med at Blue Jays slår Rangers, men at det krever fem kamper.

NLDS

Cardinals mot Cubs

Etter at Cubs slo ut Bucs, så er dette kampen mellom laget som har den beste seiersprosenten i MLB mot det som det som er tredje best. Cards er 11-8 mot Cubs i NL Central. Det er klart en ulempe at Cubs måtte bruke Arrieta i Wild Card og sannsynligvis har bare mulighet til å bruke han i en kamp NLDS. Men det blir jevnt og spennende, og Cubs overrasker alle med å gå videre til NLCS etter fem kamper.

Dodgers mot Mets

Alle regnet med at det var Nationals som skulle vinne NL East. Var faktisk manges favoritt til å nå World Series. Det gikk jo naturligvis ikke sånn, og Mets klarte å unngå å være helt Mets og i stedet vinne divisjonen. Dodgers er jo Dodgers, og har to av de beste pitcherene i MLB i Kershaw og Greinke. Mets har jo også en spennende rotasjon, selv om det har vært litt drama med Matt Harvey og antall inninger han kan pitche. Så denne tror jeg at Dodgers tar på fem kamper.