Fasit for atter en opening day

2015-10-04

I april spådde jeg at MLB ville se slik ut når 162 kamper var ferdigspilt i begynnelsen av oktober. Jeg spådde også at Indians og Mariners ville spille i Wild Card for AL, og Pirates og Padres i NL. Red Sox ville komme til World Series, der de ville møte Nationals.

American League
Red Sox White Sox Angels
Orioles Indians Mariners
Yankees Tigers Athletics
Blue Jays Royals Rangers
Rays Twins Astros
National League
Nationals Cardinals Dodgers
Mets Pirates Padres
Marlins Cubs Giants
Phillies Brewers Dbacks
Braves Reds Rockies

Jeg sa også at «sånn blir det ikke». Og bortsett fra NL Central, som jeg nok en gang greide å tippe riktig rekkefølge på, hadde jeg helt korrekt med siste spådom.

American League
Blue Jays Royals Rangers
Yankees Twins Astros
Orioles Indians Angels
Rays White Sox Mariners
Red Sox Tigers Athletics
National League
Mets Cardinals Dodgers
Nationals Pirates Giants
Marlins Cubs Dbacks
Braves Brewers Padres
Phillies Reds Rockies

Som sagt, alt korrekt i NL Central, og riktig vinner i NL West. Ellers var det mye rart.

Ser jo at jeg bør begynne å ha med W-L fra foregående sesong og hva jeg tror det kommer til å bli for sesongen jeg spår.

AL East

Klar overvurdering av Red Sox, og klar undervurdering av Blue Jays. Jeg hadde tror Orioles og Yankees skulle være litt nærmere hverandre. Hva Yankees har greid å få til i to år på rad har vært imponerende relativt sett med tanke på sin aldrende stall og uinteressante system. Er en viss fare for at det nåværende vinduet til Orioles begynner å lukkes, mens det for Red Sox kan begynne å bli veldig spennende. Nok en sisteplass er jo naturligvis skuffende, særlig produksjonen fra de to store signeringene Ramirez og Sandoval. Men ungdommen, særlig Betts og Bogaerts har vist at det er spennende tider på gang igjen. Få skikk på Ramirez og Sandoval, og stabilisere rotasjonen kan det bli gode saker i mange år fremover.

AL Central

Klar undervurdering av Royals, riktig følelse av Tigers og Indians (med tanke på at jeg regnet med at Tigers i sluttspill sannsynligvis kom til å ta en pause nå etter mange år som AL Central vinner). Klar overcurdering av White Sox, mens Twins ble god noen år før jeg trodde. At laget jeg trodde skulle havne på sisteplass i stedet kapret andreplassen kan kanskje sies å være en klar undervurdering, men når jeg satte opp tabellen hadde jeg en følelse at Twins var på vei fremover.

AL West

Klar undervurdering av Astros og Rangers. Astros skulle ikke være så god ennå. Overvurderte de andre. Enkelt og greit.

NL East

Nationals skuffet mye (hadde de tross alt i World Series), men ellers mener jeg at jeg hadde riktig følelse av hvordan lagene skulle utvikle seg. Mets hadde pitchingen som kunne gjøre de interessante, Marlins var sånn der i midten, mens Phillies og Braves naturligvis hadde eller måtte begynne med å bygge på nytt.

NL Central

Eneste divisjonen jeg hadde alt rett i. Men det må sies at Cubs overrasket meg med å være litt bedre enn det jeg trodde.

NL West

Ikke så vanskelig å gjette rett vinner her, og overvurderte som så mange andre hva Padres kunne komme til å gjøre. Ellers føler jeg at jeg hadde essensen om hva som skulle skje.

Som sagt, fra neste år skal jeg ha med W-L.