Wild Card spådommer

2015-10-04

Basert på forrige post så skjønner man kanskje at det er slutt med den ordinære sesongen i MLB, og at det nærmer seg sluttspill. Noe som er korrekt. I morgen kveld, amerikansk tid (eller 0200 onsdag norsk tid) spiller Houston Astros borte mot New York Yankees i ALWC (American League Wild Card), og 24 timer etter det igjen er Pittsburgh Pirates vertskap for Chicago Cubs i NLWC (National osv.).

Fra ALWC regner jeg med at Yankees går videre, Astros har vært for dårlige på bortebane til at jeg har troen på dem. Selv om det blir Keuchel (på kort hvile) mot Tanaka. Jeg håper på Astros, men Yankees er Yankees, så det blir nok dem som får møte Royals.

Når det gjelder NLWC er det litt verre å spå. Hjemme og borteresultatene for begge lagene er relativt like, men Cubs avsluttet sesongen 8-2 og Pirates 6-4 (men 2 av 3 mot Cubs). Likevel har jo Cubs en stor fordel, og det er at de starter med Jake Arrieta som er en av favorittene til Cy Young. Pirates har Gerrit Cole på haugen, han er ikke akkurat en svakhet, men Arrieta har vært «filthy» som det heter på fagspråket. Dog, fansen i Pittsburgh har greid å komme under huden på gode pitchere før. Men jeg regner og håper på at det blir Pirates som får møte divisjonsrivalene Cardinals.

Men det er på papiret to jevne oppgjør. Yankees er 87-75, Astros er 86-76, Pirates er 98-64 og Cubs er 97-65.