Som speeddating, bare om filmer

2015-10-03

Inside Out: Så denne på originalspråket. En film fra Pixar som sannsynligvis er morsom for barn, og særdeles tankevekkende for foreldre. Mange av Pixar sine filmer balanserer mellom å være for barn og være for voksne, men denne er i en særstilling.

Spooks: The Greater Good: Har hørt om serien Spooks, men aldri sett på den før (har begynt å pløye meg igjennom det som ligger på Netflix). Helt grei thriller om terror og spioner og sånt.

Her: Joaquin Phoenix har et forhold til en Siri/Cortana/Google Now lignende AI på telefonen, som har stemmen til Scarlett Johansson. Interessant om en fremtid der vi kanskje har et nærere forhold til våre «pryler» enn mennesker rundt oss. Noen vil kanskje hevde vi allerede er der nå, men jeg er litt uenig i det.

Mad Max: Fury Road: Har ikke sett de originale Mad Maxene, men denne er en vellagd og spennende film fra samme apokalyptiske univers (antar jeg). Gode effekter, som jeg antar er en blanding av praktiske og datagenererte. MacBooken jeg skriver dette på heter i alle fall Furiosa nå.

Lucy: av Luc Besson og med Scarlett Johansson i hovedrollen er en helt grei actionfilm.

American Sniper: Hvorfor denne hadde mye buzz i oscarsammenheng, med seks nominasjoner (en seier), deriblant som årets film og beste mannlige skuespiller har jeg litt problemer med å forstå. En kompetent film med tanke på scenene fra Irak, men scenene for å få frem traumene Chris Kyle slet med føles litt malplassert og lite elegante. Kampen mot Mustafa, snikskytteren på den andre siden føles også dårlig utnyttet.