2024-06-08

Jeg har holdt meg relativt ryktefri før neste ukes dubdub. Men jeg har fått med meg et rykte om at Apple, i tillegg til AIAIAIAIAIAIAIIAIAIAIIAIAIIAIAIIAIAIIAIAIAIAI osv, skal visst nok komme med en egen passordapp.

Jeg har brukt 1Password leeeenge, men har jo fundert på å skifte over til iCloud Keychain (med et hint av krypterte notater i … øh Notater).

Men bortsett fra å teste med noen få passord, så tok jeg aldri steget. Ettersom det var mye jeg var vant med fra 1Password som krevde litt mer tilpasning om jeg skulle slutte å bruke de.

Samt at jeg aldri har opplevd de problemene mange beskriver med 1Password 8, men det kan jo være fordi at jeg ikke bruker utvidelser i nettleserene, men bruker autofill med ⌘@. For meg har det fungert greit, og slipper å være avhengig av utvidelser i nettleser.

Men håpet er jo at en egen app skal fikse det meste jeg finner upraktisk nå.

  • Et sted for krypterte notater, slippe å være avhengig at man husker på å låse et notat i Notater
  • Ha en innlogging som virker mot flere domener, f.eks amazon.com og amazon.co.uk (støtter jo egentlig det i dag, men det er ikke mulig å redigere selv)
  • Og støtte lagring av filer