Trigger Point đŸ“ș

2024-05-26

Britiske serier er jo ofte gode. Og de har ofte et hyggelig antall episoder. Og er det ikke en britisk serie, sÄ er det jo ofte serier fra USA med mange briter i rollene. De har mange Ä ta av.

PÄ overflaten ser jo Trigger Point ut til Ä vÊre en av disse seriene. Og det kan hende opplevelsen hadde vÊrt litt annerledes om jeg hadde brukt seks uker pÄ Ä se de seks episodene i stedet for de seks dagene jeg brukte.

Fordi den er jo spennende.

Banner for Trigger Point, en TV-serie fra UK

Bare synd at den ikke er godt skrevet. Den lider litt av samme problemer som COBRA, som i at idéen er kanskje interessant men gjennomfÞringen stÄr til stryk.

SÄ ender jo opp med at idéen er god (hvordan COBR (Cabinet Office Briefing Rooms) er under en krise), men gjennomfÞringen er rÊva. Klisje pÄ klisje, lite plausible Ärsaker til eskalering.

Det skal sies at Trigger Point ikke er sÄ rÊva som COBRA, men den har jo mange av de samme problemene. Jeg vet ikke hvem som var fÞrst ute, og det er vel ganske sÄ vanlig i disse dager at en serie avslutter mange av sine episoder med noe som kan minne om en «cliffhanger». Man skal jo starte neste episode med en gang mÄ man jo skjÞnne.

Det er vel noen serieskapere som klarer det, men begynner man Ä legge merke til sÄnt, sÄ blir det veldig vanskelig Ä ikke henge seg opp i det. I alle fall nÄr en serie er ganske sÄ ekstra medium.

Man skulle jo tro at det Ä desarmere bomber og jakt pÄ terrorister hadde vÊrt spennende nok uten at man mÄ ha en eksplosjon i hver eneste episode. Og greit nok at det er en politiserie, men det er enkelte av de britiske seriene som er fryktelig glade i Ä bruke scener med «specialist weapons officer» nÄr de jager etter mistenkte.

Men nÄr man baserer mye av spenningsmomentene sine pÄ de to tingene, sÄ blir det for meg veldig kjedelig og veldig lite spennende til slutt. Fordi om alle situasjoner skal vÊre nervepirrende blir lite nervepirrende til slutt.