Trigger Point 📺

2024-05-26

Britiske serier er jo ofte gode. Og de har ofte et hyggelig antall episoder. Og er det ikke en britisk serie, så er det jo ofte serier fra USA med mange briter i rollene. De har mange å ta av.

På overflaten ser jo Trigger Point ut til å være en av disse seriene. Og det kan hende opplevelsen hadde vært litt annerledes om jeg hadde brukt seks uker på å se de seks episodene i stedet for de seks dagene jeg brukte.

Fordi den er jo spennende.

Banner for Trigger Point, en TV-serie fra UK

Bare synd at den ikke er godt skrevet. Den lider litt av samme problemer som COBRA, som i at idéen er kanskje interessant men gjennomføringen står til stryk.

Så ender jo opp med at idéen er god (hvordan COBR (Cabinet Office Briefing Rooms) er under en krise), men gjennomføringen er ræva. Klisje på klisje, lite plausible årsaker til eskalering.

Det skal sies at Trigger Point ikke er så ræva som COBRA, men den har jo mange av de samme problemene. Jeg vet ikke hvem som var først ute, og det er vel ganske så vanlig i disse dager at en serie avslutter mange av sine episoder med noe som kan minne om en «cliffhanger». Man skal jo starte neste episode med en gang må man jo skjønne.

Det er vel noen serieskapere som klarer det, men begynner man å legge merke til sånt, så blir det veldig vanskelig å ikke henge seg opp i det. I alle fall når en serie er ganske så ekstra medium.

Man skulle jo tro at det å desarmere bomber og jakt på terrorister hadde vært spennende nok uten at man må ha en eksplosjon i hver eneste episode. Og greit nok at det er en politiserie, men det er enkelte av de britiske seriene som er fryktelig glade i å bruke scener med «specialist weapons officer» når de jager etter mistenkte.

Men når man baserer mye av spenningsmomentene sine på de to tingene, så blir det for meg veldig kjedelig og veldig lite spennende til slutt. Fordi om alle situasjoner skal være nervepirrende blir lite nervepirrende til slutt.