COBRA 📺

2022-02-15

Har sett første sesong av COBRA, og basert på det så kan jeg vel si om ikke annet så er det en serie med gode produksjonskvaliteter. Og om de ikke traff godt på årsaken til problemene, så traff de i det minste bra med bivirkningene av problemet. Særlig med tanke på alt som har skjedd etter at serien hadde premiere i januar 2020.

Litt uvant å se Begbie som statsminister, men de fleste av oss vokser jo opp.

Plottet er uansett at en solstorm treffer jorden og skaper store problemer med strømforsyningen i flere områder i Storbritannia. I tillegg blir det jo problemer med vann og drivstoff. Litt av spenningen er jo hvorvidt de greier å få en supertransformator frem til et kraftverk i det nordlige England. Samtidig som datteren til statsminister Sutherland er involvert i et overdosedødsfall etter studieavslutning, stabssjefen Marshall blir involvert med en returnerende kjæreste fra tiden i Bosnia. Samtidig som innenriksminister Glover-Morgan driver renkespill for å bli ny statsminister. Og lastebilsjåførene blokkerer supertransformatoren (som skal gi strøm til det området i nordlige England fordi de protesterer mot at «eliten i London» ikke gjør noe for å få strømmen tilbake (ja, jeg himlet med øynene) og man har borgervernsgrupper som tar makten i det samme området som mangler strøm.

Og alt dette skjer i løpet av seks episoder. Som kanskje er det eneste positive. Hadde det vært en amerikansk serie så hadde det vel tatt 24 episoder og med cirka like mye handling. Jeg tror det hadde vært verre.

Men serien er svak. Det er så klisje at datteren til landets leder skal være involvert i noe sånt. Det er så klisje at stabssjef Anna Marshall skal bli utro med en tidligere kjæreste (som viser seg å ha forbindelse med mafia fra Balkan. Og at man finner det formålstjenlig å gjøre det mens man er midt oppe i en nasjonal krisesituasjon. Jeg har problemer med å skjønne at man klarer å ta seg tid til sånt i en sånn situasjon. Et annet problem er jo også at serien er fryktelig dårlig på minst en av to ting. Enten så er den forferdelig dårlig på å gi en plausibel forklaring på hvor lenge krisen varer (mitt inntrykk at det er 4-5 dager) eller forferdelig dårlig på å forklare hvordan lastebilsjåfører finner det smart å velge å blokkere supertransformatoren og hvordan borgervernsgruppene oppstår så fort og tar over kontroll over den «røde sonen».

Så ender jo opp med at idéen er god (hvordan COBR (Cabinet Office Briefing Rooms) er under en krise), men gjennomføringen er ræva. Klisje på klisje, lite plausible årsaker til eskalering.

Men likevel skal jeg se sesong 2. Handler jo tross alt om CYBERWAR!!! (what is it good for). Samt at det bare er seks episoder. Hadde det derimot vært 24 som i 24 som tross alt er den spirituelle inspirasjonskilden for COBRA, så hadde det vært nope nopety NOPE. Men seks episoder er jeg villig til å kaste bort tid på.