2024-04-21

Linker litt til Daring Fireball om en avgjørelse i amerikansk rettsvesen vedrørende å tvinge noen til å åpne en lommedatamaskin som er beskyttet med biometri, som naturlig medførte en rekke med tips om å slå av biometrilåser på ens lommedatamasiner. Det er for eksempel noen tilfeller der det kan være fornuftig, men det er mest pga implementasjonen på den enkelte dings (aka, den er ræva). Ettersom akkurat her er Gruber fornuftig

Via Jamie Zawinski, who advises never using Touch ID or Face ID. I strongly disagree with that advice. Almost everyone is far more secure using Face ID rather than relying on a passcode/passphrase alone. People who don’t use Face/Touch ID are surely tempted to use a short easily-entered passcode for convenience, and anyone who disables Face/Touch ID while using a nontrivial passphrase is encountering a huge inconvenience every single time they unlock their phone. There’s no good reason to put yourself through that.

Og

My advice is to internalize the shortcut to hard-lock an iPhone, which temporarily disables Face/Touch ID and requires the passcode to unlock: squeeze the side button and either of the volume buttons for a second or so.

Og det er vondt å lese den litt lettere konspiranoiaen i enkelte av disse forumene og trådene. Som f.eks denne jeg snublet over på Mastodon.

tråd med etter min (og flere sin mening) idiotsike forslag

Alle har vi våre unike trusselmodeller, og bedriver man aktiviteter eller befinner seg på steder der man ofte har med politi og står i stor fare for å bli arrestert, så er jo dette naturlig nok en fornuftig råd. Eller om man har en kontrollerende partner som liker å snike rundt på dingsene (dog der er det nok mer fornuftig å ha en enhet som man holder skjult og aldri bruker på trådløst f.eks eller med «vanlig» Google eller Apple konto).

Men for den gjengse person, så er biometri sannsynligvis mye bedre. Fordi et alfanumerisk passord hadde fort blitt til en enkel pin på seks (eller til og med fire) tall for de fleste av oss. Eventuelt så hadde jeg begynt å minimere bruken av lommedatamaskinen (som kanskje hadde vært fornuftig mentalt sett).

Altså, for noen mennesker er det å slå av biometri fornuftig, men det fornuftige for folk flest er biometri.