2024-02-23

Mye kan sies om ChatGPT og AI hypen. Det meste er slitsomt. Mye føles samey når det gjelder «kunst». Og mye av teksten føles bare ut som ordsalat.

Men når jeg hadde lyst på å lage meg et to enkle bashscript for noen av arbeidsoppgavene mine (en for å sette opp noe greier, en for å koble ned det som var satt opp når det ikke lengre er nødvendig), var det veldig kjekt. Til vanlig bruker jeg bare en bash oneliner som spytter ut linjene jeg skal klippe og lime for å få utført oppgavene. Mest fordi at det som oftest er bare noen få ting som skal opp eller ned.

I dag, mens jeg skulle rydde opp i noen av de oppsatte sakene så oppdaget jeg at jeg bare hadde gjort jobben halvveis på en av de. Og jeg hadde 20+ saker å rydde opp i.

Så da besøkte jeg ChatGPT, tastet inn en prompt som så spyttet ut et funksjonelt script. Testet det litt, fant på at jeg ville ha en loggfunksjon, fikk det. Fant så ut at jeg ville ha en funksjon for å se på hva som skulle ryddes i, og trykke en knapp for å fortsette. Så fant jeg ut at jeg ville trykke en knapp for å fortsette, så en annen for å avbryte.

Og til slutt hadde jeg et script som fungerte for meg. Litt for vel bra. Problemet var at det var så effektivt at det tullet med et annet script som medførte krasjing. Men sammens med en kollega så fikk man lagt inn en sjekk slik at det modifiserte scriptet kjører en statussjekk for å se om det kan fortsette.

En liten ting, men lett for en idiot som meg til å forbedre gradvis. Og en måte jeg har sett andre poste om på blogger og sosiale medier. Og man får testet med en gang at det faktisk virker og er korrekt.