Safari og litt skuffende profilstøtte.

2024-02-04

Jeg liker at Safari nå har profiler, så man kan holde ting adskilt. Men det er store mangler. Til dømes vil jeg at f.eks youtube.com skal åpnes i en profil der jeg har tenkt å prøve å isolere google og microsoft ting med tanke på å være innlogget.

Men når linker jeg kommer over på div. sosiale medier bruker youtu.be som url, så blir det vanskelig å si at disse linkene skal åpnes i denne profilen ettersom de da ikke blir utvidet før de er i Safari. Så da blir de åpnet i «Sist brukte profil».

Som også er en svakhet i mine øyne. Jeg vil at alle lenker skal åpnes i min standard profil, bortsett fra om det f.eks er youtube, google, microsoft, facebook, instagram osv f.eks.

Akkurat nå er ikke dette noe som er mulig så vidt jeg kan se.

Ikke akkurat forsket på om det er noen mulige løsninger på i(Pad)OS, men på macOS har jeg bestemt meg for å bruke Velja. Der kan jeg i det minste f.eks si at youtu.be og youtube.com skal åpnes i Arc (som er ene av mine to alternative nettlesere (Firefox er den andre)). Brukte i hine hårde dager Choosy på denne måten. Men Velja ser ut til å gjøre det som trengs.

Og som utvikleren av Velja opplyser om når man starter programmet for første gang, så kan ikke Velja velge profiler i Safari ettersom det Apple ikke ha åpnet for den muligheten ennå. Kan velge profiler i andre nettlesere. Men det er ikke så viktig for meg, det meste foretrekker jeg å bruke i Safari. Jeg bare foretrekker helst å ikke være innlogget hos Google eller Microsft eller noen av de andre i min primære nettleser.