Special Ops: Lioness 📺

2024-02-03

Special Ops: Lioness er både typisk og utypisk innenfor sin sjanger. Skapt av Taylor Sheridan som også står bak filmer som Sicario, men nok er mest kjent som skaperen av Yellowstone som er en av de mest sette seriene i USA (i tillegg har han en finger med i Tulsa King og Mayor of Kingstown, serier som i større eller mindre grad befinner seg i min backlog).

Zoe Zaldana spiller Joe, sjefen for et CIA-program som verver kvinnelige agenter for å prøve å komme seg nærmest mulig kretsen rundt verdifulle mål. Hun verver Cruz Manuelos, spilt av Laysla De Oliveira for å komme seg nær Aaliyah (Stephanie Nur).

Mesteparten av dette er jo veldig typisk for denne type serier. Det som derimot for min del føles litt mer utypisk er hvordan de velger å fortelle historien. Klisjeene er jo der selvsagt, men de får ikke lov å dominere. Joe har jo f.eks problemer på hjemmebane. De siver jo selvsagt inn i hennes yrkesliv, men skaperne er flinke til å ikke gi oss en overdose av det. Og andre situasjoner der dårlige serier normalt sett ville ha melket en situasjon for alt hva den er verdt, så er Lioness direkte. Blunk med øynene, og det kan hende du har gått glipp av det.

Akkurat det sier meg at Sheridan har troen på historien han forteller og hvordan han forteller den, og føler at han ikke trenger å kaste bort tiden på å lage en episode lengre eller kaste bort tiden til seerne.

Er dette en sjanger man liker, så er dette absolutt en serie å anbefale.