2024-01-17

Var ikke den mest produktive dagen i dag. Takket være 1-2 ganger færre bruk av slumreknappen, så kom jeg meg på vei til jobb litt før tiden. Og måtte ikke vente så alt for lenge på buss (selv om den slet litt opp Grenseveien). Og ei heller problemer med T-Banen videre.

Men så brukte jeg (og de fleste andre som hadde klart å komme seg på jobb) mye av dagen på å ikke se frem til det sannsynlige styret med å komme seg hjem fra jobb.

Så jeg stakk fra jobb en stund før tiden (og tok med meg maskin for å kunne jobbe hjemme i morgen). Jeg måtte gå til Helsfyr ettersom Ruter indikerte at alle rutene øst for Helsfyr var innstilt på det tidspunktet (som var et falsum). Det kom noen baner, men ikke den jeg helst ville. For det ville medført at jeg måtte gå fra Majorstuen. Men etter 40 minutt med venting kom det heldigvis en som skulle til Vestli. Var en del «vente på signal for å kunne kjøre videre», men etter en time kom man til stasjonen jeg ville til, og jeg kunne gå hjem. Sånn cirka 2,5 timer etter at jeg forlot jobben (inkludert en liten tur innom apotek og dagligvare). Mesteparten var jo selvsagt ventingen på stasjonen og lav fart på selve turen.

Men mine strabaser var jo heldigvis små sammenlignet med mange andre.

Generelt hjelper det jo at jeg prøver å være litt tidlig ute når jeg reiser til og fra jobb (og er heldig at jeg har en jobb der man kan ta seg sånne friheter), slik at jeg unngår å reise når absolutt alle andre prøver å reise.

Med tanke på at Ruter fraskrev seg alt ansvar for problemene med bussene i forrige uke, så lurer jeg virkelig på hvem Ruter skal skylde på med tanke på den ræva informasjonen til Ruter med hva som gikk og ikke gikk, og når man kunne forvente ting skulle gå. Til dømes så var jo alle bussene stoppet frem til 12. Men når det tidspunktet passerte så var det tilsynelatende mange som begynte å gå i henhold til informasjonen de presenterte på hjemmeside og i app, men observasjoner fra virkeligheten var litt uenige.

Og når de sier at all trafikk fra Helsfyr og videre øst er stoppet, så forventer man jo nesten at de da snur rutene på Helsfyr. Men det gjorde de ikke når jeg satt og ventet. Det var flere baner som fortsatte videre (og bra er det), så nok et tilfelle der informasjonen de presenterte i sine kanaler ikke samsvarte med hva jeg kunne observere. Og i morges var det jo mange som påpekte at sanntidsinformasjonen på enkelte bussholdeplasser antydet at busser var på vei, mens på hjemmeside eller i app så var bussene kansellert.

Igjen, bortsett fra at det tok litt lengre enn normalt, så hadde jeg en grei tur. Litt lengre å gå til stasjonen fra jobb. Ellers var det jo mest sitting. På stasjon og på bane.

Angrer dog litt på at jeg ikke tok med meg maskin i går og hadde hjemmekontor i dag.