Billions đŸ“ș🎉

2023-11-26

Da var det slutt med Billions. En serie som alltid har vÊrt med i mine «Ärskavalkader» fordi det er en serie som jeg har satt stor pris pÄ.

Selv om bakteppet med ekle akjsehandlere som ville gÄtt over lik for Ä tjene 1% mer ikke er den yrkesgruppen jeg har mest lyst til Ä la meg underholde av.

Men Billions klarte det. Det var nusselige akjsehandlere. Rare. Spesielle. Og selvsagt drittsekker.

Og den sentrale konflikten mellom Chuck og Axe (og Wendy midt i mellom) var spennende. Og nÄr Axe ble byttet ut med Michael Prince som seriens antagonist sÄ var det fortsatt bra. Selv om jeg i fjor skrev fÞlgende:

Selv om man kanskje kan si at historien begynner Ä bli litt repetetiv. Chuck Rhoades jagde Bobby Axelrod, nÄ jager han Mike Prince

Men pÄ sett og vis sÄ har jo Billions startet pÄ nytt (dog, det kan vel argumenteres at Billions alltid har startet pÄ nytt. Bobby lurer Chuck, Chuck tar hevn, det gÄr igjen bÄde fra episode til episode og fra sesong til sesong). Og det samme skjer nÄ, bare at nÄ er det Chuck og Mike.

Og siste sesong var god. Og siste episode var god. En seriefinale som leverte.

Og som Wags kommenterte:

Hey man, endings are tough. Someone always ends up unsatisfied.

Dog, jeg kan ikke tenke meg at det er sÄ mange blant fansen av Billions som er misfornÞyd.

Og som jeg avsluttet posten min i fjor:

Men velskrevet er velskrevet, velspilt er velspilt, velprodusert er velprodusert, velvalgt ensemble er velvalgt ensemble. Og da blir summen som oftest noe severdig. Selv om man har sett det i fem sesonger fÞr. Likevel, avsluttingen av denne sesongen legger opp til at neste kan bli spennende. Chuck pÄ sitt aller laveste, og Mike som sikter mot det hÞyeste. Et godt utgangspunkt for en stor opptur og et hÞyt fall.

FĂžler jeg traff med siste setning.