Billions 📺🎉

2023-11-26

Da var det slutt med Billions. En serie som alltid har vært med i mine «årskavalkader» fordi det er en serie som jeg har satt stor pris på.

Selv om bakteppet med ekle akjsehandlere som ville gått over lik for å tjene 1% mer ikke er den yrkesgruppen jeg har mest lyst til å la meg underholde av.

Men Billions klarte det. Det var nusselige akjsehandlere. Rare. Spesielle. Og selvsagt drittsekker.

Og den sentrale konflikten mellom Chuck og Axe (og Wendy midt i mellom) var spennende. Og når Axe ble byttet ut med Michael Prince som seriens antagonist så var det fortsatt bra. Selv om jeg i fjor skrev følgende:

Selv om man kanskje kan si at historien begynner å bli litt repetetiv. Chuck Rhoades jagde Bobby Axelrod, nå jager han Mike Prince

Men på sett og vis så har jo Billions startet på nytt (dog, det kan vel argumenteres at Billions alltid har startet på nytt. Bobby lurer Chuck, Chuck tar hevn, det går igjen både fra episode til episode og fra sesong til sesong). Og det samme skjer nå, bare at nå er det Chuck og Mike.

Og siste sesong var god. Og siste episode var god. En seriefinale som leverte.

Og som Wags kommenterte:

Hey man, endings are tough. Someone always ends up unsatisfied.

Dog, jeg kan ikke tenke meg at det er så mange blant fansen av Billions som er misfornøyd.

Og som jeg avsluttet posten min i fjor:

Men velskrevet er velskrevet, velspilt er velspilt, velprodusert er velprodusert, velvalgt ensemble er velvalgt ensemble. Og da blir summen som oftest noe severdig. Selv om man har sett det i fem sesonger før. Likevel, avsluttingen av denne sesongen legger opp til at neste kan bli spennende. Chuck på sitt aller laveste, og Mike som sikter mot det høyeste. Et godt utgangspunkt for en stor opptur og et høyt fall.

Føler jeg traff med siste setning.