Billions 📺

2022-04-24

Billions er en serie som jeg så vidt kan se ut i fra søket i MarsEdit alltid vært nevnt i alle mine årskavalkader, bortsett fra siste. *sjekke notater* … *sjekke imdb*. Åja, sesong fem hadde en pause fra juni 2020 til september 2021 pga det du vet. Men for 2020 skrev jeg jo at de første sju episodene var bra. Og ikke nevnte det i 2021 fordi jeg forbandt sesongen mest med 2020.

Selv om man kanskje kan si at historien begynner å bli litt repetetiv. Chuck Rhoades jagde Bobby Axelrod, nå jager han Mike Prince (som ble lansert i sesong 5). Jeg regner jo med at Damian Lewis sluttet for å prioritere familien i England etter at hans kone, Helen McCrory døde av kreft i april 2021. Forøvrig er hun strålende som Aunt Polly i Peaky Blinders.

Og at det var derfor Corey Stoll kom inn som Mike Prince. Han passer i alle fall som den nye Bobby.

Men på sett og vis så har jo Billions startet på nytt (dog, det kan vel argumenteres at Billions alltid har startet på nytt. Bobby lurer Chuck, Chuck tar hevn, det går igjen både fra episode til episode og fra sesong til sesong). Og det samme skjer nå, bare at nå er det Chuck og Mike.

Men velskrevet er velskrevet, velspilt er velspilt, velprodusert er velprodusert, velvalgt ensemble er velvalgt ensemble. Og da blir summen som oftest noe severdig. Selv om man har sett det i fem sesonger før. Likevel, avsluttingen av denne sesongen legger opp til at neste kan bli spennende. Chuck på sitt aller laveste, og Mike som sikter mot det høyeste. Et godt utgangspunkt for en stor opptur og et høyt fall.