The Blacklist 📺

2023-07-31

Da var det slutt med The Blacklist, en av de få mer-enn-max-tretten-episoder-per-sesong-seriene jeg har har sett på leeeeeeeeeenge. Husker ikke hvordan jeg ble klar over serien, det var kanskje via reklame under NFL-sendinger (allerede den gang som oftest den eneste måten jeg ble utsatt for innhold som ikke var via kabelkanaler). Men jeg er ganske så sikker på at jeg så den første scenen til den første episoden flere ganger via reklame.

I mine øyne er denne scenen ypperlig håndverk i å vekke interessen for en serie. Og jeg har sett alt av den. Alle 200+ episodene. Alle merkelige krumspring. Man må alltid ha tillit til fiksjonen (som ChatGPT mener er et bra uttrykk for suspension of disbelief (bedre enn villfarelsens suspensjon som den foreslo først som oversettelse (så kan være bedre å be om forklaring av uttrykket, for så spørre om en norsk versjon av det))). Fordi klarer man ikke det, så blir jo serien selvsagt særs lite troverdig. Men troverdighet er ikke det viktigste, det viktigste er å se James Spader «spadering it out» som tidligere sjefskritiker for The Hollywood Reporter Tim Goodman brukte å si på TV Talk Machine.

Fordi det var James Spader som var serien beholdning, sammens med Megan Boone.

Fordi serien ellers har jo den typiske blandingen som en serie av denne typen har, mange enkeltstående episoder, i blandet enkelte som nøster opp i den røde tråden. Noe som gjorde at dette var min typiske frokost-tvserie-på-lørdager. Liker å ha en serie som varer i 40ish minutter og ikke trenger særlig mye hjernekapasitet.

Vemodig at den er over. Egentlig ikke. Den hadde en fengende første scene i første episode. Ellers vil jeg ha store problemer med å plassere strekene korrekt om jeg får en kolonne med sesong og en kolonne med sesongens røde tråd. Kanskje bortsett fra de to siste som jeg fortsatt husker litt av.

For underholdningsåret 2013 skrev jeg følgende:

Blacklist virker dog litt spennende.

Samt en liten post om hvordan de løste det med siste episoden for sesongen når pandemien satte inn.