The Blacklist đŸ“ș

2023-07-31

Da var det slutt med The Blacklist, en av de fÄ mer-enn-max-tretten-episoder-per-sesong-seriene jeg har har sett pÄ leeeeeeeeeenge. Husker ikke hvordan jeg ble klar over serien, det var kanskje via reklame under NFL-sendinger (allerede den gang som oftest den eneste mÄten jeg ble utsatt for innhold som ikke var via kabelkanaler). Men jeg er ganske sÄ sikker pÄ at jeg sÄ den fÞrste scenen til den fÞrste episoden flere ganger via reklame.

I mine Þyne er denne scenen ypperlig hÄndverk i Ä vekke interessen for en serie. Og jeg har sett alt av den. Alle 200+ episodene. Alle merkelige krumspring. Man mÄ alltid ha tillit til fiksjonen (som ChatGPT mener er et bra uttrykk for suspension of disbelief (bedre enn villfarelsens suspensjon som den foreslo fÞrst som oversettelse (sÄ kan vÊre bedre Ä be om forklaring av uttrykket, for sÄ spÞrre om en norsk versjon av det))). Fordi klarer man ikke det, sÄ blir jo serien selvsagt sÊrs lite troverdig. Men troverdighet er ikke det viktigste, det viktigste er Ä se James Spader «spadering it out» som tidligere sjefskritiker for The Hollywood Reporter Tim Goodman brukte Ä si pÄ TV Talk Machine.

Fordi det var James Spader som var serien beholdning, sammens med Megan Boone.

Fordi serien ellers har jo den typiske blandingen som en serie av denne typen har, mange enkeltstÄende episoder, i blandet enkelte som nÞster opp i den rÞde trÄden. Noe som gjorde at dette var min typiske frokost-tvserie-pÄ-lÞrdager. Liker Ä ha en serie som varer i 40ish minutter og ikke trenger sÊrlig mye hjernekapasitet.

Vemodig at den er over. Egentlig ikke. Den hadde en fengende fÞrste scene i fÞrste episode. Ellers vil jeg ha store problemer med Ä plassere strekene korrekt om jeg fÄr en kolonne med sesong og en kolonne med sesongens rÞde trÄd. Kanskje bortsett fra de to siste som jeg fortsatt husker litt av.

For underholdningsÄret 2013 skrev jeg fÞlgende:

Blacklist virker dog litt spennende.

Samt en liten post om hvordan de lÞste det med siste episoden for sesongen nÄr pandemien satte inn.