Spider-Man: Across the Spider-Verse 🍿

2023-07-10

Spider-Man: Across the Spider-Verse er oppfølgeren til det som kanskje var en av de beste filmene fra 2018, Spider-Man: Into the Spider-Verse. Og for å si den sånn, denne gjør det ikke noe dårligere.

billett for Spider-Man: Across the Spider-Verse

Konseptet om multivers er ikke akkurat noe jeg har satt meg inn i, men i forbindelse med tegneserier og superhelter er det noe jeg helhjertet støtter. Fordi det er morsomt. Det fjerner tøylene for de som skal lage noe med våre superhelter (dog, tøyler er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting, nød lærer naken dame å spinne og alt det der), og lar de leke med grunnmaterialet på en måte som ikke har vært mulig før.

Og spesielt liker jeg hvordan stilen endres ut i fra hvilken Spider-Man man besøker. Lekent.

På sett og vis, så tror jeg nesten alt av MCU hadde vært bedre om de hadde lignet mer på Spider-Verse enn disse evinnelige grønnskjermproduksjonene. Skaperne har i alle fall lagd noe som er både animasjon men samtidig minner om følelsen når man leste tegneseriene i hine hårde dager.

Til nå er dette årets film for min del. At jeg så den på iMAX hjelper nok litt.