Barry og Succession 📺

2023-05-30

Denne uken hadde to av de beste seriene som har vært sendt siden 2018 sin seriefinale.

Barry og Succession har alltid figurert på mine samlelister for underholdningsåret, med god grunn.

Det er synd at begge slutter nå, fordi man føler at det er mer å fortelle i begge seriene. Men samtidig så slutter de på topp. Og på et naturlig sted. Det er bedre for ettermælet.

Mye av grunnen til at Barry er fantastisk ligger jo i at Bill Hader har hatt såpass mye kontroll med manuskript og regi av serien. Og i tillegg fant de virkelig gull i Sarah Goldberg. Noen av de mest minneverdige scenene er 100% henne (vel, trekk i fra litt til regi og lyssetting, men du skjønner hva jeg mener).

Og selvsagt Anthony Carrigan som NoHo Hank, og hans enkle gjeng av tsjetsjenske mafiosoer.

I hele tatt, en sterk rollebesetning som forteller en spennende, morsom og brutal historie. 32 episoder over fire sesonger. Denne serien skal sees flere ganger. Mesterlig håndverk.

Og når man snakker om mesterlig håndverk, så faller jo Succession inn under dette. En mer klassisk serie. Som er fascinerende. Om ekle forferdelige mennesker. Som har alt de trenger i verden og mer til. Men aldri klarer å være lykkelig.

I motsetning til Barry, så er dette en serie som kunne ha fortsatt i det uendelige så lenge skuespillerene hadde vært interessert. Men briter er nok litt flinkere til å avslutte en serie når den er på toppen.

Den sluttet på et naturlig sted. Og det er heller ikke vanskelig å se for se hva en fortsettelse evt. skulle ha handlet om. Men jeg synes ikke vi trenger å få en serieavslutning der alle løse tråder er samlet inn og lagt pent på plass i syskrinet.