Barry og Succession đŸ“ș

2023-05-30

Denne uken hadde to av de beste seriene som har vĂŠrt sendt siden 2018 sin seriefinale.

Barry og Succession har alltid figurert pÄ mine samlelister for underholdningsÄret, med god grunn.

Det er synd at begge slutter nÄ, fordi man fÞler at det er mer Ä fortelle i begge seriene. Men samtidig sÄ slutter de pÄ topp. Og pÄ et naturlig sted. Det er bedre for ettermÊlet.

Mye av grunnen til at Barry er fantastisk ligger jo i at Bill Hader har hatt sÄpass mye kontroll med manuskript og regi av serien. Og i tillegg fant de virkelig gull i Sarah Goldberg. Noen av de mest minneverdige scenene er 100% henne (vel, trekk i fra litt til regi og lyssetting, men du skjÞnner hva jeg mener).

Og selvsagt Anthony Carrigan som NoHo Hank, og hans enkle gjeng av tsjetsjenske mafiosoer.

I hele tatt, en sterk rollebesetning som forteller en spennende, morsom og brutal historie. 32 episoder over fire sesonger. Denne serien skal sees flere ganger. Mesterlig hÄndverk.

Og nÄr man snakker om mesterlig hÄndverk, sÄ faller jo Succession inn under dette. En mer klassisk serie. Som er fascinerende. Om ekle forferdelige mennesker. Som har alt de trenger i verden og mer til. Men aldri klarer Ä vÊre lykkelig.

I motsetning til Barry, sÄ er dette en serie som kunne ha fortsatt i det uendelige sÄ lenge skuespillerene hadde vÊrt interessert. Men briter er nok litt flinkere til Ä avslutte en serie nÄr den er pÄ toppen.

Den sluttet pÄ et naturlig sted. Og det er heller ikke vanskelig Ä se for se hva en fortsettelse evt. skulle ha handlet om. Men jeg synes ikke vi trenger Ä fÄ en serieavslutning der alle lÞse trÄder er samlet inn og lagt pent pÄ plass i syskrinet.