Kaleidoscope 📺

2023-01-08

Har brukt helgen til å se på Kaleidoscope på Netflix. En heistfilm (høyt på listen over favorittsjangre) som visstnok skal være litt utenom det vanlige. Fordi man skal kunne se på episodene i hvilken som helst rekkefølge.

Black er introepisoden på under minuttet som forklarer konseptet.

Ellers hadde jeg følgende rekkefølge:

  1. Green
  2. Yellow
  3. Blue
  4. Violet
  5. Orange
  6. Red
  7. Pink
  8. White

IMDB har det som Yellow, Green, Blue, Orange, Violet, Red, Pink, White. Og slik jeg tolker tvdb så er White siste episode for alle. Black and White. Makes sense. De har den som Yellow, Green, Violet, Blue, Orange, Red, Pink, White.

Lurer på hvor tilfeldig Netflix har gjort det. For om jeg ikke regner feil så skal det finnes 5040 forskjellige kombinasjoner (forutsatt at White er siste episode for alle, hvis ikke er tallet 40330). Tror ikke jeg gidder å teste alle komboer. Men kanskje mot slutten av året bruke Random dott org til å lage en alternativ rekkefølge for meg.

Synes rekkefølgen jeg så den i var helt grei, naturlig nesten. Men tror uansett rekkefølge hadde sett grei ut. Men vi som seere av film og serie har jo blitt mer og mer vant til det ettersom flere og flere skapere leker med fremblikk og tilbakeblikk og fortelle en historie fra flere synsvinkler.

Personlig liker jeg den formen for leking, selv om det er vel med det som alt her i livet, alt med måte. Jeg har ikke et stort behov for flere serier som kan sees i tilfeldig rekkefølge. Behovet for gode heistfilmer/serier er derimot større.

Tok også litt tid før at jeg skjønte at Peter Mark Kendall og Jack Quaid ikke var samme person.

Jeg lot meg underholde, selv om det sannsynligvis hadde vært bedre om det var strukturert som en normal historie. Giancarlo Esposito gjør en god rolle (sammen med alle de andre, en variert gruppe med interessante skuespillere).

Så den er severdig etter min mening. Selv om det kanskje ble litt mye gimmick, så synes jeg fortsatt den er litt fascinerende lagd.