Obi-Wan Kenobi 📺

2022-06-25

Ferdig med å se Obi-Wan Kenobi og er litt i villerede hva jeg skal si. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å si at den plasserte seg et sted mellom The Mandalorian (positive enden av skalaen) og The Book of Boba Fett i den negative enden av skalaen.

Men når jeg leser de få ord jeg har sagt om The Mandalorian (sesong 1) og (sesong 2) (jeg var ikke fan av nostalgikicket sesong 2 ga oss i siste episode) og hva jeg skrev om The Book of Boba Fett, så er det kanskje litt vanskelig å plassere Obi-Wan Kenobi på denne skalaen.

Andre har jo påpekt at Leia sin beskjed til Obi-Wan Kenobi i A New Hope er kanskje litt merkelig med tanke på denne serien, men sånt flisespikkeri henger jeg meg ikke opp i, det er særs keisamt. Og orginalen er 45 år gammel (djiz), noen kreative friheter er det lov til, og det kan uansett forklares bort. Det er jo ikke som om George Lucas hadde all mytologien på stell i 1977.

Mitt problem er jo egentlig at man har denne galaksen med massevis av planeter og individer, men at man hele tiden må dra inn litt for mange av the OG. Jeg er sikker på at man kunne ha lagd en interessant serie om Obi-Wan som passer på Luke i bakgrunnen mens han drar på andre eventyr uten å måtte dra inn DV, L og L inn i handlingen.

Det er morsomt å få scener som normalt sett hadde vært forbeholdt klimaks i en trilogi i en «TV-serie», men samtidig er det litt trist. For dette er filmer jeg gjerne hadde sett på kino. Jeg hadde gjerne hatt en trilogi som blander mellom Obi-Wan og Darth Vader for å se hva de gjør mellom Revenge of The Sith og A New Hope, uten at nødvendigvis deres veier krysser. Akkurat som jeg gjerne hadde hatt en film eller tre om hva som skjedde mellom Return of The Jedi og The Force Awakens.

Og filmer med de nye heltene fra VII-IX som ikke tynges av nostalgirunken det til slutt ble (og det sier jeg som egentlig likte de nye filmene (VIII-VII-IX er min rangering)).

Så hvor blir Obi-Wan Kenobi plassert til slutt? Som jeg opprinnelig hadde tenkt. Mellom The Mandalorian og The Book of Boba Fett, og da er det mest fordi at historien om Obi-Wan er mer interessant enn historien om en gammel Boba Fett.