Killing Eve og slutten 📺

2022-04-30

Strengt tatt kan jeg bare linke til det jeg skrev etter sesong 3, det meste gjelder fortsatt. Første sesong var lyn fra klar himmel. sesong 2 var grei og sesong 3 var bedre enn sesong 2. Og sesong 4 var bedre enn sesong 3.

Samspillet mellom Sandra Oh og Jodie Comer er noe av det mest spennende med serien, som virkelig hadde sin styrke den første sesongen. Sandra Oh var kanskje den største stjernen av de som spilte i serien, men Jodie Comer var STJERNA.

Og mens jeg så på den avsluttende sesongen, så kom jeg på det Khoi Vinh skrev om mytologiens byråkrati. Og jaggu nevnte jeg det ikke i posten min om sesong 3.

Og som Khoi Vinh skriver i sin anmeldelse av den tredje filmen om John Wick så er det noe med byråkratiet i seriens verden som begynner å ta litt mer og mer plass. I «Killing Eve» representert med mystiske mektige grupperingen «The Twelve». Som forsåvidt er greit. Bare de ikke glemmer av at 50% av serien er Jodie Comer med herlige ansiktsuttrykk og outrerte klesdrakter. Vi får fortsatt det, men jeg frykter at mye tid blir brukt på «The Twelve» i fremtiden.

Det skal vel sies at det var litt snakk om «The Twelve» i avslutningen. Men ikke plagsomt mye. Det var heldigvis en sesong som var mer fokusert på å gi oss en avklaringen om kjærlighetshistorien mellom Eve og Villanelle, noe jeg synes den klarte. Selv om det virkelig var som å hoppe etter Wirkola når de skulle prøve å følge opp den fantastiske første sesongen.

En gang så tror jeg at jeg må ta en gjentitt på den første sesongen. Selv om det er så mye nytt som ligger i køen.

(La også merke til at jeg hadde en uvane med å kalle Jodie Comer for Jodie Cormer).