Killing Eve 📺

2020-06-03

I 2018 kom Killing Eve inn som en virvelvind og overrasket oss med to interessante motstykker og en spesiell dynamikk mellom de to. Phoebe Waller-Bridge regnes som serieskaper og skrev flere av episodene den første sesongen.

Samspillet mellom Sandra Oh og Jodie Comer er noe av det mest spennende med serien, som virkelig hadde sin styrke den første sesongen. Sandra Oh var kanskje den største stjernen av de som spilte i serien, men Jodie Comer var STJERNA.

Sesong to var grei. Og jeg vil hevde at den nylig avsluttede sesong 3 var grei. Faktisk litt greiere enn den foregående. Eve er fortsatt en dyktig etterforsker, og for de av oss som mener «Killing Eve» minst er 50% glede over hva Villanelle går kledd i og hennes ansiktsutrykk, så gir jo sesong 3 oss mer av det.

Men som sesongen før det, samspillet mellom de to hovedrollene føles litt fraværende.

Og som Khoi Vinh skriver i sin anmeldelse av den tredje filmen om John Wick så er det noe med byråkratiet i seriens verden som begynner å ta litt mer og mer plass. I «Killing Eve» representert med mystiske mektige grupperingen «The Twelve». Som forsåvidt er greit. Bare de ikke glemmer av at 50% av serien er Jodie Comer med herlige ansiktsuttrykk og outrerte klesdrakter. Vi får fortsatt det, men jeg frykter at mye tid blir brukt på «The Twelve» i fremtiden.