Beforeigners 📺

2022-04-15

Jeg har jo brukt omveier for å omtale Beforeigners før, jeg likte den såpass at den var omtalt i min årlige post om underholdningsåret 2019.

I desember 2021 kom andre sesongen, men jeg så den ikke før nå i april. Og jeg lot meg underholde. En meget sterk andre sesong.

Humoren er fortsatt den samme, allegorien opp mot nåtid og flyktninger er den samme. Sleivsparkene mot politisk korrekthet er der (leste en kommentar på IMDB som tydelig syntes Beforeigners var PC crap, men personlig så humrer jeg ofte over de små stikkene (slik jeg ser det) serien har mot politisk korrekthet). Men det har skjedd et lite taktskifte med tanke på mysteriet bak. Første sesong var mer «dette mystiske har skjedd», mens andre sesong antyder «at det er noe i nåtid som har medført til fremvandring».

Nicolai Cleve Broch er jo helt grei som Lars Haaland, men det er jo Krista Kosonen som er seriens store beholdning.

Uansett, første sesong var en veldig god historie om den hypotetiske situasjonen hva-om-folk-fra-fortiden-plutselig-kom-til-nåtid. Og den veldig gode andre sesongen begynte faktisk å utbrodere om mysteriet om hvorfor det kunne skje.

Husken er nok litt dårlig om alle detaljene fra første sesongen, men den føles litt mer som en prolog, det er med andre sesongen serien faktisk starter. Og jeg håper den får lov å fortsette.