Beforeigners đŸ“ș

2022-04-15

Jeg har jo brukt omveier for Ä omtale Beforeigners fÞr, jeg likte den sÄpass at den var omtalt i min Ärlige post om underholdningsÄret 2019.

I desember 2021 kom andre sesongen, men jeg sÄ den ikke fÞr nÄ i april. Og jeg lot meg underholde. En meget sterk andre sesong.

Humoren er fortsatt den samme, allegorien opp mot nÄtid og flyktninger er den samme. Sleivsparkene mot politisk korrekthet er der (leste en kommentar pÄ IMDB som tydelig syntes Beforeigners var PC crap, men personlig sÄ humrer jeg ofte over de smÄ stikkene (slik jeg ser det) serien har mot politisk korrekthet). Men det har skjedd et lite taktskifte med tanke pÄ mysteriet bak. FÞrste sesong var mer «dette mystiske har skjedd», mens andre sesong antyder «at det er noe i nÄtid som har medfÞrt til fremvandring».

Nicolai Cleve Broch er jo helt grei som Lars Haaland, men det er jo Krista Kosonen som er seriens store beholdning.

Uansett, fÞrste sesong var en veldig god historie om den hypotetiske situasjonen hva-om-folk-fra-fortiden-plutselig-kom-til-nÄtid. Og den veldig gode andre sesongen begynte faktisk Ä utbrodere om mysteriet om hvorfor det kunne skje.

Husken er nok litt dÄrlig om alle detaljene fra fÞrste sesongen, men den fÞles litt mer som en prolog, det er med andre sesongen serien faktisk starter. Og jeg hÄper den fÄr lov Ä fortsette.