Kimi 🍿

2022-03-13

NÄr man snakker om Zoë Kravitz, sÄ dukker hun jammen meg opp i en film jeg sÄ i dag.

Kimi handler om agorafobikeren Angela Childs som jobber for et tech-selskap som produserer en Alexa/Siri/Bixby/Cortana lignende dings som heter Kimi. I motsetning til alle andre, sÄ skal det som skiller denne fra de andre er at de da gjennomgÄr interaksjoner med Kimi som ikke oppfylte forventningene til brukeren. Som f.eks nÄr Siri plutselig en dag bare sier «God Morgen» i stedet for Ä sette stemningen «God Morgen» som jeg har definert i Hjem appen og brukt maaaaaaange ganger fÞr.

Og det er jo bevist at den store fordelen denne fiktive Kimi angivelig har selvsagt ikke er noe unikt. Er sikker pÄ at Google, Amazon, Microsoft og sikkert Samsung har i avtalen man inngÄr at ens bruk av deres tjenester kan brukes til Ä forbedre deres tjenester. Apple ble jo for noen Är siden avslÞrt at de brukte innleid tredjepart for Ä gjennomgÄ lydopptak i forbindelse med Siri, litt motsatt av hva de antydet med sitt fokus pÄ vern av privatlivet.

Det medfÞrte at man faktisk fÄr valget om man er villige til Ä gjÞre det (altsÄ dele lydopptak for Ä forbedre Siri). Det tror jeg de er alene om.

Dog, tilbake til Kimi, der Angela Childs, har som jobb Ä lytte pÄ interaksjoner for Ä finne mulige forbedringer. Hun kommer over et opptak med noen som sannsynligvis blir overfalt og misbrukt i sitt eget hjem. Hun flagger dette, men mÞter motstand ettersom firmaet straks skal gÄ pÄ bÞrsen. Hun prÞver Ä gÄ videre med det, men det fordrer at hun mÄ forlate sitt hjem


Og nÄr det er ti minutter igjen av filmen, og det ser som aller mÞrkest ut, og man sitter der og lurer litt pÄ hvordan de skal klare Ä fÄ avsluttet dette, sÄ klarer de det. PÄ en 
 hmm 
 underholdende er kanskje feil ord, men jeg bruker det likevel, underholdende mÄte.

Alt i alt en midt pÄ treet film, kanskje litt hÞyere opp. Det beste er jo at den er pÄ 90 minutter. Sagt det fÞr, sier det igjen, det er alltid positivt.

Grei tidtrĂžyte uten alt for komplisert handling en lat sĂžndags ettermiddag.