Kimi 🍿

2022-03-13

Når man snakker om Zoë Kravitz, så dukker hun jammen meg opp i en film jeg så i dag.

Kimi handler om agorafobikeren Angela Childs som jobber for et tech-selskap som produserer en Alexa/Siri/Bixby/Cortana lignende dings som heter Kimi. I motsetning til alle andre, så skal det som skiller denne fra de andre er at de da gjennomgår interaksjoner med Kimi som ikke oppfylte forventningene til brukeren. Som f.eks når Siri plutselig en dag bare sier «God Morgen» i stedet for å sette stemningen «God Morgen» som jeg har definert i Hjem appen og brukt maaaaaaange ganger før.

Og det er jo bevist at den store fordelen denne fiktive Kimi angivelig har selvsagt ikke er noe unikt. Er sikker på at Google, Amazon, Microsoft og sikkert Samsung har i avtalen man inngår at ens bruk av deres tjenester kan brukes til å forbedre deres tjenester. Apple ble jo for noen år siden avslørt at de brukte innleid tredjepart for å gjennomgå lydopptak i forbindelse med Siri, litt motsatt av hva de antydet med sitt fokus på vern av privatlivet.

Det medførte at man faktisk får valget om man er villige til å gjøre det (altså dele lydopptak for å forbedre Siri). Det tror jeg de er alene om.

Dog, tilbake til Kimi, der Angela Childs, har som jobb å lytte på interaksjoner for å finne mulige forbedringer. Hun kommer over et opptak med noen som sannsynligvis blir overfalt og misbrukt i sitt eget hjem. Hun flagger dette, men møter motstand ettersom firmaet straks skal gå på børsen. Hun prøver å gå videre med det, men det fordrer at hun må forlate sitt hjem…

Og når det er ti minutter igjen av filmen, og det ser som aller mørkest ut, og man sitter der og lurer litt på hvordan de skal klare å få avsluttet dette, så klarer de det. På en … hmm … underholdende er kanskje feil ord, men jeg bruker det likevel, underholdende måte.

Alt i alt en midt på treet film, kanskje litt høyere opp. Det beste er jo at den er på 90 minutter. Sagt det før, sier det igjen, det er alltid positivt.

Grei tidtrøyte uten alt for komplisert handling en lat søndags ettermiddag.