High Fidelity (mest 📺, litt🍿og litt mindre om📚)

2022-03-11

Det er noen år siden jeg leste High Fidelity, men jeg likte den godt da. Og personlig hadde jeg ikke noe i mot at historien flyttet fra London til Chicago for filmatiseringen. Og jeg likte den, og har sett den en del ganger.

Og på sett og vis er det jo litt søtt at Zoë Kravitz er med i TV-serien High Fidelity ettersom hennes mor, Lisa Bonet, hadde rollen som Marie De Salle i filmen.

Nå spiller ikke Zoë rollen som Marie De Salle i serien, men rollen til John Cusack, boken og filmens hovedperson (og naturlig nok TV-serien) Rob, eier av en liten uavhengig platesjappe. Nå i New York tror jeg.

Har bare sett tre episoder, men tror jeg kan komme med en konklusjon allerede nå. Og den er ikke positiv. Å gjøre om Rob Gordon fra mann til kvinne, helt greit. Ingen problemer med det. Og tre episoder inn har ikke serien gjort noen andre krumspring (vel, bortsett fra at Jack Black sin rollefigur Barry Judd også har skiftet kjønn, og navn til Cherise, og spilles nå av Da’Vine Joy Randolph. Igjen, kunne vært grei det, bortsett fra at det er null sjarm og komikk om man sammenligner med Jack Black. Todd Louiso sin rollefigur har ikke skiftet kjønn, men navn til Simon Miller, og spilles av David H. Holmes. Også en nedgradering sammenlignet med filmen.

Alt i alt, så tror jeg det er tonen for serien de resterende sju episoder. I den grad Zoë Kravitz er noe som skuespiller (til det har jeg sett for lite av hennes roller), så trekkes hun i alle fall ned av alle rundt seg.

De fleste serier treffer naturlig nok ikke blink på alle rollene som besettes, men noen få finnes det. The Good Place, Scrubs, How I Met Your Mother og Seinfeld er alle serier som etter min mening bortimot treffer blink på hovedrollene og store deler av de viktigste bifigurene. Noen få nevnt, mange glemt.

Men tre episoder inn, så tror jeg at jeg neppe har sett en serie som bommer så feil på de fleste rollene, og det med et bra kildemateriale. Kan ikke konkludere med Zoë, men alle andre er sjarmløse bleike forsøk på å lage kopier av tilsvarende rollefigurer i både roman og film.

Dette var dårlige saker.