2022-03-02

Har jo skrevet noen ord og min himling med øyne når jeg skumleser Macworld. Og i forrige uke skjedde det igjen med Michael Simon. Han igjen.

Six products Apple needs to stop selling in 2022

Om Apple slutter å selge iPod Touch så vil det være ¯\(ツ)/¯ for min del. Kanskje det er på tide å komme med en oppdatering med noe annet en A10. What evs. Regner med at nytte-kostnaden for Apple er balansert.

Apple TV HD har kanskje som formål få kunder til å betale 300 mer for en Apple TV 4K. Igjen ¯\(ツ)

Apple Watch Series 3. Ja. Blind høne finner også korn. Men prisspenn. Det har en verdi å si at noe starter på 2290 i stedet for 3290.

13-tommers MacBook Pro. Se over. Regner med at den er der sånn at Apple kan si at MacBook Pro starter på 15490 i stedet for 23490. Men litt interessant å se hva de gjør med den i løpet av året. Kanskje allerede 8. mars.

Mac Pro Wheels. Tydelig at noen skrev overskriften, så valgte produkter. For de som trenger det, så er det jo naturlig greit at de eksisterer, det er jo ikke akkurat et produkt for den gemene konsument. Men alt trenger jo ikke å være det.

Finnes flere grunner til at man skal fjerne produkter. At de er utdatert (iPod Touch, Apple Watch Series 3, Apple TV HD), men det er jo også grunner til at de ikke er fjernet. Som f.eks prisspenn. Eller at det skal komme endringer som gjør at en 13-tommers MBP vil skille seg litt mer fra en MBA, men fortsatt gi prisspennet med tanke på 14-tommers og 16-tommers MBP. Eller at de ikke ser noe grunn til å fjerne den før MBA blir redesignet. Pris er faktisk en egenskap ved et produkt. Og det er heller ikke usannsynlig at nåværende MBA vil fortsette å «leve» om en ny MBA blir lansert neste uke, for prisspennet sin skyld.

Men det var likevel hans avsnitt om 11-tommers iPad Pro som medførte mest himling (Mac Pro hjulene på en god andre plass).

There’s nothing wrong with the 11-inch iPad Pro. It’s an excellent tablet with a great processor and design, an excellent library of apps, and tons of high-end features. But the 10.9-inch iPad Air also has a great processor and design, same library of apps, and high-end features for $200 less.

Vel, den billigste Air har 64GB med lagring, mens Proen har 128GB. Klarer man seg med 64GB, flott, men det er nok situasjoner der det kan bli litt snaut. Og for Air så er neste hopp opp 256GB. Og sammenligner vi da billigste 11-tommers iPad Pro med 128GB mot iPad Air med 256GB, så blir sistnevnte bare 200 kroner billigere. Det kan jo hende at det regnestykket endres neste uke, men basert på iPad mini tror jeg ikke det vil skje.

Sure there are differences—Face ID vs Touch ID, M1 vs A14 (soon to be A15), Pro camera system with LiDAR vs single camera—but for the most part, the iPad Air is just as powerful and capable as the 11-inch iPad Pro for a lot less.

Evt. at man får veldig mye mer for bare 200 kroner mer (selv om det blir litt mindre lagringsplass). Personlig synes jeg Face ID sannsynligvis er verdt de ekstra kronene, og det vil sannsynligvis være hardwareforskjeller selv etter neste uke som gjør at iPad Pro ikke kommer så dårlig ut av det om man må ha mer enn 64GB.