2022-02-04

Eneste grunnen til at jeg har Macworld i rss-feeden min er for å få med meg The Macalope (priset være Feedbin sine lagrede søk). Men en gang i blant så skumleser jeg de andre artiklene der. Man har de suspekte, der det virker delvis redaksjonelt men mest reklame for produkter av minimal nytteverdi eller skryter på seg for mye (kremt VPN produkter), de hjelpsomme (Mac911, informasjon om tilbud, tester mm), kjøpsguider (iPhone 13, kjøp nå eller vent (svaret er delvis ‘har du lyst har du lov’ og ‘trenger du det nå så kjøper du nå, kan du vente så venter du).

Uansett, jeg har lagt merke til at jeg oftere og oftere himler med øynene når jeg skumleser gjennom artiklene.

Og i dag skjedde det med The iPad calculator we’ve always wanted is finally here–as a Google web app. Ja, litt merkelig at Apple ikke har klart å slenge med en kalkulator i iPadOS, men det finnes jo mange flotte alternativer som er gunstig priset og for flere plattformer. Som f.eks PCalc som har versjoner for alle plattformer Apple har.

Men Michael Simon klarer å ytre følgende:

There are plenty of good ones in the App Store, but few have what we’re looking for: a simple interface that loads instantly and doesn’t have any unnecessary features.

Og James Thomson må jo bare være helt ‘WTF’.

Greit nok at det ser ut til å være mange scammete kalkulatorapper i App Store, men jeg mener. PCalc er der. Og har bortimot alltid vært der. Og kan være så enkel eller komplisert som man vil at den skal være.

Kunne man ikke bare ha lagd en artikkel der man informerer om at Google har en kalkulator webapp som virker sånn tålelig bra på iPad (men ser man på bildet i artikkelen så vil man vel nok synes som meg at det kunne ha vært litt mer marginer på bunnen der man sveiper for å initiere ‘gå til multitask/hjemskjerm’) uten å snakke ned de mye bedre alternativene? For å si det sånn, jeg fortsetter med å bruke PCalc.